fbpx

Yoga

Det eldste selvutviklingsystemet som finnes - altså, godt utprøvd! Ordet yoga betyr «union». Å binde sammen/forene alle delene ved et menneske. Kropp, sinn og bevissthet.

Det fine med yoga er at man trenger hverken å være myk eller sterk, ung eller gammel. Yoga passer for absolutt alle! I dagens samfunn med høyt tempo er det nyttig å lære seg teknikker for å stoppe opp et øyeblikk, roe ned og “finne tilbake til seg selv”. Metodene i yoga er bevist å ha veldig god effekt i forhold til mange av dagens relevante plager som blant stress, angst, depresjon, hjertesykdommer, muskel/skjelettplager og kroniske lidelser som leddgikt, fibromyalgi osv. I tillegg gir yoga generelt sett økt styrke, smidighet og utholdenhet. Det å være myk og sterk er dermed en konsekvens av å gjøre yoga over tid og ikke noe du bør være før du begynner.

Er du helt ny til yoga kan det virke skremmende å hoppe rett inn i en yogatime og prøve å henge med. Det anbefales alltid å starte med et nybegynnerkurs. Det er viktig å få en grundig
innføring av de mange og til tider krevende yogateknikker som brukes, slik at man unngår at man skader seg selv. Hos oss på Tønsberg Yoga tilbyr vi to typer nybegynnerkurs; YogaBasic og AshtangaBasic. Du kan lese mer om de HER
Skulle ikke tiden passe kan du alltids prøve deg på Dropin timer som har Nivå 1, 2 eller 1/2. Disse har et noe roligere tempo.

Hatha Yoga hos oss har sitt rotfeste i Sivananda tradisjonen, en tradisjon som stammer fra den klassiske, gamle og autentiske yoga skole. Egentlig stammer all yoga man kjenner idag fra den klassiske yoga. 

HathaYoga klasser passer for alle, uansett alder eller fysikk og øvelsene kan tilpasses hver enkelt etter sin kropp og sitt behov. Her kan du også bestemme selv hvor fysisk aktivt du vil være utifra ditt nivå. Ved å lytte til kroppen og dermed respektere grensene dine kan du selv, eller med veiledning fra lærer, regulere og modifisere hver eneste øvelse gjennom hele yogatimen.

Den kan være lekende, kraftig, stille eller meditativ – eller alt dette samtidig, alt hva du selv kjenner for. Målet er alltid det samme: økt livskvalitet, fokus på ryggens helse, balansere nervesystemene òg å øke vår bevissthet som levende vesner, slik at vi ikke går på akkord med oss selv og slik at vi oppnår mental ro og tilfredshet.

Du vil lære forskjellige fysiske og mentale teknikker, som ved regelmessig praksis skaper harmoni i kropp, sinn og sjel = YOGA

I nybegynnerkurset (YogaBasic) lærer du trinn for trinn tolv hoved-asanas/stillinger som er fundamentet for en daglig yogapraksis. Vi bruker bevisst pusten for å korrigere og oppleve dybden óg det meditative i hver enkelt yogastilling.

Gjennom hele timen er det fokus på å holde stillingene over litt tid, nettopp for frigjøre spenninger som ligger dypt i muskler og bindevev – og dermed lettere erfare at du også èr «peace». Det vektlegges også på dyp avspenning med yogisk pust før og etter klassen. Ved dedikasjon vil du kunne føle en dyp, indre tilfredshet, glede – og et balansert mentalt sinn. På disse timene får du alt, kort summert; 1,5 time trening, 1,5 time pust, 1,5 time meditasjon – en herlig velgjørende og holistisk praksis.

En myk og rolig yogatime som passer for godt voksne eller for de som trenger en roligere praksis. Timen er inspirert av Hatha Hoga (klassisk) og ispedd elementer av Yoga Nidra.(yogisk søvn)

Timen vil gi deg god til restitusjon og dyp hvile, hvor du blir guidet av Jessicas myke stemme, slik at du skal oppnå hvile og harmoni i hele deg. 

Fokuset for denne klassen er rett og slett: «hvil deg i form». 

Gravidyoga hos oss gir deg en trygg og god mulighet til å få kontakt med den kommende babyen. Kurset vil gi deg teknikker for å tilrettelegge for en så sunn og god graviditet som mulig og til å forberede fødselen. Metodene du lærer vil bedre balansen, sirkulasjonen og vil bli tilpasset for hvor langt du har kommet i din graviditet til en hver tid.

Kurset vil hjelpe deg med å finne lindring for “vondter”, åpne hoftene og fokuserer på pusten. Du trenger ikke å ha gjort yoga tidligere, og du kan delta på kurs etter den 8. graviditetsuke. Å gå på yoga mens man er gravid gir deg en unik mulighet til å bli bedre kjent med deg selv og også den lille i magen. Ved å fokusere på pust, bevegelse og avspenning får du følelsen av å oppleve en en «boost» på energien og humøret.

Den lille i magen påvirkes av mor og nettopp derfor er yoga så bra. Yoga øker din bevistthet om kropp, tanker og følelser. Yoga gjør at du føler en velvære som også påvirker den lille i stor grad. Gjør noe godt både for deg og den lille i magen, begynn på yoga.

Mor & Barn Yoga er for deg som nylig har blitt mamma og som så smått ønsker å begynne å finne tilbake til formen før fødselen. Dette er en yogatime tilpasset alle nivåer med enkle øvelser som passer for deg som er nybakt mor. På Mor & Barn timene er babyen velkommen til å være med mor på timen, men babyen bør ikke være eldre enn 9 mnd. Timen varer i 60 minutter og etter timen er det åpent for barseltreff i yogaloungen/kaféen hvor det blir servert te og noe å bite i.

Dette er inkludert i prisen. Å gjøre Yoga sammen med babyen din er med på å styrke båndet mellom dere. Mor sammen med babyen bruker timen på å utforske seg selv på en skånsom måte som gjør at mor kommer i bedre form etter fødselen.

Det sies at ethvert seriøst yogasenter holder Satsangs, som betyr «spiritual gathering». Dette betyr å være sammen med likesinnede mennesker og at man samles om det man felles tror på – yoga! Man samles for felles praksis av meditasjon, synge kirtan (chante mantraer) og å høre på forelesninger om yoga og dens filosofi.

Vi avslutter også med Arati, et rensende lyseritual som har blitt utført i flere tusen år ved den hellige elven Ganga i India. Selv i dag strømmer det tusenvis av mennesker til elven for å utfører Arati. På Satsang får du praktisert de andre delene ved yogaen som ikke praktiseres i vanlige Yogaklasser og heller ikke så mye i Vesten, sånn som Bhakti Yoga (Devotion) og Jnana Yoga (Wisdom).

Disse grenene omhandler ikke fysisk aktivitet som i systemet Hatha/Raja Yoga, der hvor vi utfører yogastillinger og pusteøvelse (asanas, pranayama). Satsang er alltid GRATIS, men du er også varmt velkommen til gi donasjon om du ønsker. Absolutt og alle – ferske og erfarne – er velkommen til å delta. Det eneste som kreves er at du er «open minded»

På Kirtan samlinger  synger vi mantraer – for å løfte vibrasjonsfrekvensen og «connecte» sammen gjennom sang. Du trenger ikke kunne noe, du vil få guiding. Alle kan også delta på Kirtan .

Vi holder jevnlig workshops på Tønsberg Yoga. Enten setter vi opp egne workshops der vi jobber med tenikker for å forbedre hodestående og håndstående, for eksempel. 

Andre ganger kommer eksterne instruktører hit for å holde workshops. Henriette Lien, Yuval Ayalon og Daniel Rama er noen av dem vi har hatt gleden av å ha i lokalene våre. I tillegg har vår egen Mari hatt workshops i raw food og vi må selvsagt ikke glemme den årlige Juleyogaen!

Vi ønsker å tilby spennende og anderledes yogareiser som skal ære med på å fordype din yogapraksis og din forståelse av yoga. Du kan få innblikk i yoga som fysisk utfoldelse, mental kontroll, yoga filosofien, yoga som helhet og yoga som livstil. Tønsberg Yoga ønsker å muliggjøre for flere, å oppleve hele aspektet Yoga og ikke bare yoga som en trendy treningsform.

Dette gjøres ved å arangere yogareiser i grupper til blandt annet yoga ashrams(«yoga klostre) og internasjonale yoga sentere i Europa og andre deler av verden. Er du interessert, ta kontakt med Nina, i timene, på tlf eller på mail. Yogareise til Yoga Ashram i September ligger nå i planene.