fbpx

200 timers yogalærerutdanning, bare en time fra Oslo

Velkommen til dette dyptgående selvutviklingskurset i form av yogalærerutdanning.

Kurset er for deg som vil ta din yoga praksis til et dypere nivå og for deg som ønsker å undervise andre i yoga. Nytt kurs starter mars 2022. Få kr. 4 000:- i earlybird rabatt ved påmelding innen 15. desember!

Datoer for kurset: 

9. – 13. februar 2022

23. – 27. mars 2022 

24. april – 1. mai 2022

Earlybird rabatt på 4000! kr ved påmelding innen 15. desember

Det er begrenset antall plasser på kurset. Meld din interesse allerede nå ved å ta kontakt med oss:

Spørsmål email: post@tonsbergyoga.no

Mobil: 40 49 08 76 (Nina)

 

Autentisk og klassisk orientert Hatha yoga

Kurset er basert på autentisk og klassisk orientert Hatha yoga – inspirert av den globale og solide Sivananda-tradisjonen. Utdanningen gjennomføres av dedikerte og erfarne senior lærere. Nina (Nirvani) Nesheim, en seriøs yogini, som «walks her talks» og to mannlige Swamièr (munker), Prem Sadasivananda og Swami Kashi. Sammen har de tre bred kunnskap, innsikt og erfaring i feltet. Lærerne  kommer fra inn- og utland og kurset vil derfor undervises på både norsk og engelsk, men hovedsaklig norsk.

 

Østens visdom og filosofi

Utdanningen er bygget rundt et helhetlig forståelse av yoga og livet, hvor man lærer seg å integrere yoga gjennom kunnskap og selvdisiplin, slik at man får integrert dette i livet og hverdagen – også hvordan man skal videreformidle yoga til andre – som yogalærer.

Yoga som livsstil

Yoga er en måte å strukturere og leve livet på – til fordel for en selv òg de rundt seg. For å utvikle seg til en god yogalærer er det essensielt at man selv følger den yogiske veiledning.  Målet med kurset er å gi eleven en bredere forståelse av yoga, gjennom direkte erfaring, selvdisiplin i egenpraksis og en dypere kunnskap. Dette vil gi deg dyp sinns ro, tillit til livet, indre glede og økt selvinnsikt. 

 

Yogateknikker

Yogateknikker som asana (stillinger), pranayama (pust), chanting av mantra (lyd-vibrasjoner), filosofi, meditasjon, kriyas (renselse), ritualer, seremonier, dybdeavspenning og mye annen relevant praksis òg teori, er alle naturlige elementer i gjennomføring av kurset. Kurset gir erfaring og innsikt som vil kunne vare livet ut. 


Ta din yogapraksis til et dypere nivå

Bestått eksamen, sammen med innleveringer og evne til integrering av systemet, vil gi et bestått kursbevis for et velykket gjennomført 200 timers yogalærerutdanning. Kurset har høyt nivå og er basert på internasjonal og globalt anvendt standard.

Få mer informasjon om utdanningen. Fyll ut nedenstående skjema og du får tilsendt informasjon.

Tidligere elever

«Jeg meldte meg på kurset fordi det virket som om dette kurset skilte seg ut fra andre kurs jeg hadde sett på. Jeg oppdaget fort at dette var ekte og autentisk. Det kjentes på kroppen og jeg følte jeg kom i mye dypere kontakt med meg selv. TTC har hjulpet meg til å ta  bedre tak i aspekter ved livet som jeg alltid har slurvet med og som har holdt meg tilbake. Jeg har fått på plass daglige rutiner for yoga og meditasjon, og jeg er nå mye sikrere på min egen fremtreden og hva jeg skal gjøre med livet mitt!»

Charlotte Hagen«Ønsker du bedre forståelse på hvem du er og hva som er meningen med livet? Vil du ta de riktige valgene, bli mer glad i deg selv og de rundt deg? Få ro i kropp og sinn som varer? Da bør du melde deg på denne utdanningen. Dyktige lærere og formidlings evne på høyt nivå.»
 
Katarzyna Boksa

«Å delta på Tønsberg yoga si yogalærarutdanning er akkurat som dei seier sjølv – eit djuptgåande sjølvutviklingskurs. Før eg deltok på dette praktiserte og underviste eg hatha yoga, men følte at noko mangla. Min førre TTC hadde eit flott fokus på pust og teori, anatomi og yogasekvens, så kvifor kjendest det som om noko mangla? Det fekk eg svar på ved å delta på denne utdanninga. Det som mangla var heilheita. Livsstilen. Tankesettet. Ei yogalærarutdanning hjå Tønsberg yoga gir deg nettop dette, alle sidene ved yoga, samt eit system, Sivananda, som gjer det enklare å få på plass ein eigenpraksis (og ikkje minst motivasjonen til å halde på denne sjølvdisiplinen). Dette kurset har gitt meg verktøy for å betre kunne ta vare på meg sjølv, både på og av matta, og det kjennest ut som om eg kjem til å vere Sivanandayogini livet ut.»

Elise Brandsvik Skeide

Alt dette lærer du

5 hovedpunkter i yoga

✔️ Asana (yogastillinger. Utførelse og fordeler

✔️ Pranayama (pusteøvelser). Utførelse og fordeler.

✔️Avspenning. Utførelse og fordeler.

✔️Meditasjon. Utførelse og fordeler.

✔️Yogisk kosthold. Hvordan og hvorfor.

I tillegg lærer du

✔️ Din personlige yogapraksis. Å fremme den yogiske disiplinen i hverdagen.

✔️ Å undervise yoga til andre.

✔️Sekvensene og hvordan tilpasse den til eleven

 

Læringsmål som yogalærer

✔️ Surya Namaskar (Solhilsen)

✔️ Nybegynnerklasser / kurs

✔️Dropin klasse

✔️Meditasjon

✔️Mantra

Filosofi

✔️ Yoga Sutras

✔️ Bhagavad Gita

✔️Vedanta & Sankhya

✔️Sadhana

✔️Yogaens fire hovedgrener

✔️ Karma, Chakra-system, prana, mudas og bandhas

 

Anatomi, chanting og mantras

✔️Anatomi. Hovedfokus er på den subtile anatomi som chakraene, men også å forstå på  den grunnleggende fysiske kroppen og yogapraksisens påvirkning.

✔️Chanting / Mantras. Vi lærer og bruke mantraer. For eksempel hvordan man starter og avslutter hver klasse.

✔️ Vi vil ha daglige Satsang (spiritual gatherings) under samlingene våre og det forventes også at elever deltar på disse. Dette er en viktig del av selvdisiplin og Bhakti yoga. 

 

Lærere

Narayani, Nina Nesheim er eier av Tønsberg Yoga og har siden åpning for snart 10 år siden et brennende ønske om at flere skal oppdage Yoga – som en mulighet for å utvikle seg i positiv retning. Bort fra stress, indre uro, vondter, plager og livstilsykdommer, angst og depresjon – men heller ved bruk av Yoga, erfare at nøkkelen til det gode, harmoniske liv, den er nærmere enn du tror, og at du sitter selv på nøkkelen, det gjelder bare å treffe de riktige «nøkkelhull».

Nina Narayani har tilegnet seg enormt mye kunnskap gjennom sin dype dedikasjon til systemet ved å hele tiden etterstrebe å leve dette fullt ut. Hun har også hentet mye kunnskap gjennom sine årelange studier og sine mange mange reiser til Yoga Ashrams i utland.  Også gjennom tett oppfølging og nær kontakt med sine lærere over flere år har satt sine spor, men også gjennom sin egen iver i å etterstrebe å dele kunnskapen så mye som mulig til andre som søker forbedret livstil, som treningsform, for selvutvikling, for ro eller for spirituell utvikling. For henne er det en selvfølge å skulle holde på tradisjonen og å fortsette å videreformidle den holistiske Yoga, slik at flere kan kan erfare kraften i Yogasystemet fra den klassiske, gamle skole. Dette, sammen med hennes egen erfaring ved bruk av Yoga er selve grunnstammen i hennes troverdige og inspirerende måte å videreformidle Yoga på.

Prem Sadasivananda er en direkte disippel av Swami Vishnudevananda, som igjen er disippelen til den verdenskjente Yogien fra Rishikesh, India, Swami Sivananda. Prem Sadasivananda er også en lærd i Vedantisk filosofi(yogafilosofi), hinduistiske skrifter og sanskrit, og er kjent for sine livlige og humoristiske forelesninger, lettfattelig undervisningsstil og sin unike evne til å bringe de eldgamle yogiske skrifter og tekster til livs i den moderne verden. Prem Sadasivanandas spirituelle reise begynte som sannyasin (munk) i 24 år i Sivananda-organisasjonens mange Ashram verden over, hvor han blant annet da underviste mye på deres grunnlegende og avanserte Yogalærerutdanninger. Prem Sadasivananda er både musiker og forfatter, og har skrevet bøker som; Open Your Heart To Love, en spirituell inspirasjonsbok om kjærlighet, Empower Your Life, en selvutvilingsbok og flere CDer med chanting og spirituell musikk. Han holder idag live samtaler og webinarer, har daglige online forelesninger og har elever over hele verden. For mer info kan du besøke hjemmesiden hans vi denne linken: https://www.prem-sadasivananda.com

Swami Kashi Muktananda har bodd i Himalaya i India og diverse Sivananda Ashram de siste 20 årene. Han lærte sanskrit, hindi og Vedanta-filosofi fra guruen sin, Swami Chaitanyananda i Uttarkashi, en direkte disippel av Swami Sivananda. Hans jordnære tilnærming og vestlige natur gjør ham til en ideell bro mellom den gamle yogiske læren og det vestlig publikum. Han underviser med stor kunnskap og insprasjon og får de tyngste skrifter til å bli både lettfattelige og svært så inspirerende. For mer info kan du besøke hjemmesiden hans heartpilgrim.org

Til toppen

Er du klar for en indre reise som gir deg sinnsro og økt livskvalitet? Fyll ut nedenstående skjema og du får tilsendt informasjon fra oss.

English:

Welcome to a 200h international standard yoga teacher training just one hour away from Oslo.

Tønsberg Yoga now offers an internationally based 200hour Yoga Teacher Training Course, with experienced and international teachers, based on authentic and classic Hatha Yoga with nationally and internationally teachers.. 

The course focuses on yoga as a whole and a way of life, rather than focusing on the physical aspect alone. Gaining a recognized license to teach yoga is of course a part of the teacher training, but the main objective is to provide tools for you to integrate yoga in your life and thus develop yourself as a humble teacher.

The yogic techniques as asana (postures) pranayama (breathing exercises), chanting of mantras, philosophy, meditation, kriyas, relaxation and more, will all have a natural and included part in our holistic curriculum. The course vil provide you with personal experience and deep insight that can last a lifetime – if you want.

In between the parts you will be issued with  assignments to be completed at home, supported by online lectures. You will also be required to complete teaching sessions, using friends and family as your students and everything will be registered in you Training log. The total time required under tuition is 200 hours.

Venue for the training is Tønsberg Yoga.

This is included:

 • 200 hour professional training
 • Study material
 • T-shirt
 • Diploma as a Yoga teacher
 • Tea, fruit/snack

…but also:

 • Individual follow-up from the teachers under and after the completed course
 • A deepening practice
 • Tools from he yogic wisdom to teach others
 • A lifetime experience

A passed course and exam will provide you a diploma with completed 200hour Yoga Teacher Training Course based on international and global standard.

In our gatherings we will have satsangs, lectures, workshops, two yogaclasses, inspiring talks, nature walks, meditation practice and two deliciously Yogic(vegetarian)meals, made at by our own Yogic chefs. Meals can be preordered for ekstra cost;

 • Meal first gathering(5 days):  1650kr
 • Meal second gathering(5 days):  1650kr
 • Meal third gathering(7 days): 2300kr

For more information:
Email: post@tonsbergyoga.no
Mobile: 00 47 40 49 08 76 (Nina)