Kurs

Har du valgt å melde deg på et yoga eller meditasjonskurs, eller valgt å bli med på en yogareise,  ja da har du tatt et stort valg i positiv retning. Enten om du starter på nybegynnerkurs eller videregåendekurs. På kurs vil du lære deg fysiske og mentale teknikker som har som mål å samle og skape harmoni i kropp, sinn og sjel. Ro i sinnet er ensbetydende med ro og balanse i livet. En yogareise er med på etablere yoga regelmessig i livet ditt.

KJÆRE DEG SOM ER INTERESSERT I KURS ELLER HAR MELDT DEG PÅ KURS. DET ER SPESIELLE TIDER VI GÅR GJENNOM NÅ OG MYE ER UKLART I TIDEN SOM KOMMER.
VI SATSER PÅ Å KUNNE TA OPP KURS-TRÅDEN IGJEN I UKE 16/17, SÅ SANT SITUASJONEN RUNDT KORONA-VIRUSET HAR ENDRET SEG TIL DET BEDRE OG TING KAN ÅPNE OPP IGJEN.

Følg med på sidene våre for oppdateringer.

Dette er kurs er for de som er helt nye i yoga eller for de som ønsker en oppfriskning i sin «rustne» yogapraksis. 

YogaBasic er et grunnleggende og dyptgående kurs i tradisjonell, klassisk  yoga – her hvor all annen Yoga stammer fra. Her går vi trinn for trinn gjennom grunn øvelser som solhilsen, 12 yogastillinger, yogiske pusteøvelser  (pranayama) og dybde avspenning. Vi ser også nærmere på Yogaens 5 hovedprinsipper, slik at det du får en dypere erfaring og forståelse av Yoga som en helhetlig praksis for kropp, sinn og sjel/bevissthet. Sammen utgjør dette det som kalles holistisk praksis.

Nye kurs starter opp i Uke 3 Meld deg på i timeplanen.

Pris: 10 x 1790 Kr. Man møter opp 1 gang pr uke til det tilsammen utgjør 10 ganger.

Velg ett av følgende kurs:

  • Yoga Basic for Stive Menn (Nina): Mandag 23. Mars kl 19.30 – 21.30 Et grunnleggende kurs for deg som er helt ny.
  • Yoga Basic (Nina): Tirsdag 24. Mars kl 17.30 – 19.00 Et grunnleggende kurs for deg som er helt ny.
  • Kundalini Yoga (Lisbeth) for Alle nivåer. Mandag 23. Mars kl 19.30
  • Medisinsk Yoga (Trine) for Alle nivåer. Onsdag 25. Mars kl 19.30 – 21.00

Dette er veldig populære kurs som fylles raskt opp, vær snar om du ønsker deg plass!

For spørsmål:

Tlf: 40 49 08 76 (Nina) eller Mail: post@tonsbergyoga.no

Disse kursene/timene passer for de som har fullført et nybegynnerkurs og for de som er kjent med yoga, men ønsker å fordype seg mer, både fysisk og mentalt. Nye asanas og yogateknikker vil bli introdusert, samtidig som vi også introduserer noe Yoga filosofi – for å få noen grener å henge yogapraksisen vår på. Nina holder alle Videregående Yoga kurs.

Nye kurs starter opp i Uke 3. Meld deg på i timeplanen.

Pris: 8 x 1490 Kr.

  • Sivananda Yoga KURS Nivå 2 (Nina): Mandag 13. Januar kl 17.30 – 19.00
  • Sivananda Yoga KURS Nivå 1-2 (Nina): Tirsdag 14 Januar kl 19.30 – 21.00 

Vi har også masse dropinklasser med Videregående Nivå. Se etter Nivå 1-2, 2 eller 2-3.  

For spørsmål:

Tlf: 40 49 08 76 (Nina) eller Mail: post@tonsbergyoga.no

Dette er en time som passer svært godt for de som har behov for eller ønsker en roligere og mykere klasse, eller også spesielt for de som er i «the golden age», den gyldne alder, 70+. Det er ofte en fantastisk tid å bli introdusert i Yoga. Dette er ofte en tid hvor man har mer tid til seg selv, hvor man faktisk også bør bruke mer tid på  seg selv. Yogan gir deg tid til å bli bedre kjent med seg selv gjennom yogaens mange teknikker. Når man blir eldre har man ofte mer fokus på begrensningene som alderdommen kan gi, som for eksempel i kropp, pust, sinn og fordøyelse,  men kroppen har en utrolig evne til å reparere og gjenoppbygge seg selv – og allerede kort tid etter du har startet med yoga, vil du merke at du vil sove bedre, fått mer energi men du vil også merke at du får en mer positiv innstilling til livet.

Dropin time. Meld deg på i timeplanen.

For spørsmål:

Tlf: 40 49 08 76 (Nina) eller Mail: post@tonsbergyoga.no

Ta barseltreffet hos oss! Vi setter sammen en pakke med Yoga & Barseltreff – Først Yoga så lunch og te/kaffe i vår koselige Yoga Cafè. Lisa holder kurset.

Det å være nybakt mamma er både gledesfylt men også slitsomt og til tider frustrerende. Fødsel, nattevåk, ammming og bekymring rundt babyen gjør at man ofte går i underskudd på søvn og energi og kroppen kommer i ubalanse. Yoga hjelper deg med å gjenopprette denne balansen sånn at du lettere kan takle disse utfordringene i hverdagen. Vi holder Yoga Loungen åpen etter kurset og serverer te og noe enkelt å bite i (inkludert i prisen – for de som har lyst å være sosial med andre nybakte mødre.

Nytt kurs starter opp Onsdag 15. Januar kl 11.00- 13.00

Pris 8 x inkl lett lunch m/te: 1590 Kr

For spørsmål:

Tlf: 40 49 08 76 (Nina) eller Mail: post@tonsbergyoga.no

 

 

Egne timer  for barn og unge. Et kurs som er tilrettelagt for deres premisser. Det har samme fokus som i  klasser for voksne, med fokus på solhilsen, yogastillinger, pust og avspenning og meditasjon. Barn og Unge lærer seg å bli mer bevisst på sin egen pust og kropp, noe det viser seg at de drar stor nytte av. De blir også mer kjent med sine egne grenser, både i og utenfor matten, de får gjennom kurset mer kontakt med pusten og utvilkler sin evne til mer fokus og konsentrasjon.

BarneYoga kommer!

Ta kontakt på post@tonsbergyoga.no om du er interressert.

Et kurs som er tilrettelagt for den gravide. Effektive og gode øvelser som holder kroppen sterk, men som samtidig tøyer og mykner opp kroppen og gjør den klar for fødsel. Metodene du lærer vil bedre balansen, sirkulasjonen og vil bli tilpasset for hvor langt du har kommet I din graviditet til en hver tid. Du vil få økt osygentilførsel og balansere nervesystemene – dette vil også babyen nye godt av. Det å gjøre Yoga mens man bærer et barn i magen er helt fantastisk – det vil hjelpe deg å bli mer bevisst på deg selv men også det underet at du faktisk bærer et bitte lite voksende menneske inni din egen mage.

Nye kurs starter opp i Uke 13. Meld deg på i timeplanen.

Pris: 10 x 1790 Kr.

  • GravidYoga Kurs for alle (Lisa)  Tirsdag 24. mars Kl 17.30 – 19.00 (Lisa

For Spørsmål:

Tlf: 40 49 08 76 (Nina) eller Mail: post@tonsbergyoga.no

Yogakurs vekker kundalinienergien

I dette kurset holdt av vår kjære og dedikerte Lisbeth Adeshjeet, vil fokus være å vekke opp kundalinienergien gjennom yoga. Kundalinienergien som ligger latent i oss alle er som en kilde til vitalitet og glede. Yogasettet etterfølges av en god avspenning (ofte med gong for at kroppen skal oppleve dyp hvile) og meditasjon som roer ned sinnet. I yoga presser vi aldri kroppen inn i stillingene, men lar pusten hjelpe oss dypere. Uansett alder trenger kroppen fleksibilitet for å føle vitalitet og energi. Kundaliniyoga er en svært effektiv yogaform for å øke fleksibilitet i kroppen og stilne sinnet.

Dette kurset passer enten du er ny med yoga eller erfaren.

Nytt kurs starter opp i Uke 3. Meld deg på i timeplanen.

  • Kundalini Yoga for alle nivåer (Lisbeth) Mandag 13. Januar kl 19.30 – 21.00

 Om det er noen ledige plasser igjen åpner vi opp for Dropinplasser.

Pris: 8 x 1490 Kr

MediYoga er en terapeutisk form for yoga som tar utgangspunkt i en av de eldste former for yoga – Kundaĺiniyoga. MediYoga har blitt utviklet gjennom klinisk og terapeutisk arbeid og gjennom vitenskapelige studier av ulike former for yoga. Dette medfører at alle øvelser, teknikker og meditasjoner har en fysisk så vel som holistisk hensikt og effekt.

MediYoga passer for alle, også de med fysiske eller psykiske begrensninger. Det er en myk, meditativ yoga med pusteøvelser, myke bevegelser og meditasjon. Alle øvelser utføres med utgangspunkt i den enkeltes evne og kapasitet, sittende på stol eller sittende på matte på gulvet. Lette fysiske øvelser og stillinger kombineres med puste- og konsentrasjonsteknikker. Vi kombinerer enkle yogaøvelser med dyptvirkende meditasjoner for å skape en terapeutisk effekt og energimessig balanse. Dette vil gi deg økt bevegelighet, økt bevissthet, bedre søvn, fleksibilitet, stabilitet, ro og harmoni.

Nye kurs starter opp i Uke 13. Meld deg på i timeplanen.

Pris: 10 x 1790 Kr.

  • MediYoga Kurs for alle Nivåer (Trine)  Onsdag 25. mars Kl 19.30 – 21.00

For spørsmål om kurset: 

Tlf: 40 49 08 76 (Nina) 

Mail: post@tonsbergyoga.no

Er du en av de som er lei av å «gå rundt grøten»? Ønsker du mèr av yoga, ønsker du å fordype deg i grunnstammen i yoga – da er disse kursene perfekt for deg.
 
Nina vil jevnlig holde kurs i fordypning for at du skal lære mer om Yoga – som helhet. Disse kursene bidrar til økt forståelse av hvordan yoga bidrar til større forståelse av deg selv som individ og din sammenheng i livet vi lever. 
 
Vi skal sammen med direkte erfaring av bruken av yogateknikker studere deler av teksten: Raja Yoga Sutras av den indiske filosofen Patanjali. Vi skal se at hans yogaveiledning:  «Eight Limbs of Ashtanga Yoga», et åtte grens system for selvutvikling er like relevant for oss idag som for over 2000 år siden. Vi skal se og sammen drøfte hvordan vi kan bruke dette i vår hverdag – for økt livskvalitet.
 
«Yogas Chitta vritti nirodaha» (yoga is the removing of the fluctuations of the mind).    -Patanjali Yoga Sutras –
 
Oppstart: Tid ikke fastsatt enda. 
For spørsmål: 40 49 08 76 (NinaNirvani)

Vil du få bedre balanse, konsentrasjon og immunforsvar – og samtidig bli sterkere og smidigere? Da er du velkommen til å prøve senioryoga!

Vi jobber med pust, avspenning, meditasjon og utvalgte yogastillinger. Du trenger ikke være smidig eller sterk eller ha erfaring med yoga fra før.

Alle seniorer er velkomne!

Kurset går over 8 torsdager. Oppstart 26. mars kl 11.00–12.30
Pris: Kommer

Påmelding til kurs gjøres ved å melde deg på i timeplanen eller trykk her.

for spørsmål om kurs eller påmelding, kontakt Nina | tlf: 40 49 08 76 eller E-post: post@tonsbergyoga.no