fbpx

Kurs

Vi tilbyr flere forskjellige kurs, fra nybegynnerkurs til videregående, yoga for menn, senior yoga, yoga for gravide , mor & barn, barneyoga og myk yoga.

Har du valgt å melde deg på et kurs hos oss, da har du tatt et stort valg i positiv retning. Dette kan bli ditt «skifte»! På kursene vil du lære deg fysiske og mentale teknikker fra den solide og tradisjonelle Yogaskole, som har som mål å øke livskvaliteten ved å skape harmoni i hele ditt vesen! 

Dette er teknikker du vil ha med deg resten av livet – for bedre selvkontroll, stresshåndtering, ro og hvile.

Målet med Yoga, er ro i sinnet, det er også ensbetydende med ro og balanse i livet. Livet flyter lettere med Yoga i livet.

Finn det kurset som passer deg!

Basic HathaYoga
Nybegynner Nivå 1

«Basic Hatha Yoga» for både damer og menn, er for deg som er helt ny i yoga eller for deg som har vært borte fra Yoga en stund – og trenger oppfriskning i dette fantastiske og autentiske Yogasystemet – for fysisk og mental helse! 

 • Mandager kl 19:30 – 21:15
  for Stive Menn m/ Line
  Oppstart 19. august

 • Tirsdager kl 17:30 – 19:00
  for Alle m/ Nina
  Oppstart 20. august

            Pris: 2090 kr (8 ganger)

Du vil lære en rekke klassiske og kraftfulle Yogateknikker, fysiske òg mentale, som: yogastillinger/asana, solhilsen, effektive pusteøvelser/pranayama og dype avspenningsteknikker/savasana.

Du vil også forstå hvordan Yoga og meditasjon vil kunne hjelpe deg, hvordan det reduserer stress, gi deg overskudd, gjør kroppen myk óg samtidig sterk – og hvordan HathaYoga gir deg lave skuldre, rolig puls, bedre nattesøvn, god fordøyelse og en ubeskrivelig deilig mental ro – og mye mèr!

I kursene vil du lære alt fra lette til mer fysisk krevende øvelser – alle øvelser kan alltid tilpasses den enkelte, men det er en fordel at du kan bruke kroppen.

Vi bruker god tid på å demonstrere og forklare de forskjellige yoga teknikkene og et slikt kurs er utgangspunktet for å kunne gå på videregående kurs eller drop-in timer hos oss.

Det anbefales alltid å starte med et nybegynnerkurs hvis du er helt ny i yoga – det er viktig å få en grundig innføring av de mange og til tider utfordrende yogateknikker som brukes, sånn at man unngår å skade seg selv.

Spørsmål?

Kontakt Nina,

Tlf: 40490876

Epost: post@tonsbergyoga.no

Øvet HathaYoga
for STIVE Menn Nivå 1-2

«Hatha Yoga – for STIVE menn» Niv 1-2 Vi har satt opp to av dette populære kurs; ett for deg som er helt nybegynner og ett for deg som er litt kjent med Yoga. Bruk høsten på et inspirerende og lærerikt yogakurs, for stressreduksjon, god rygghelse, fleksibilitet og mye mer! Nina holder kurset.

 • Mandager kl 17:45 – 19:15
  Oppstart 19. august

            Pris: 2090 kr (8 ganger)

Disse kursene er for lett øvet, eller helt nybegynner.

Du vil lære òg erfare at konsentrasjon er essensiell i yoga praksisen. Vi jobber med fysiske og mentale yogateknikker for å skape skape harmoni i kropp og sinn. 

Du vil både erfare òg forstå hvordan Yoga og meditasjon vil kunne hjelpe deg, hvordan det reduserer stress, gir deg overskudd, gjør kroppen både sterk men også deilig myk og avspent – og hvordan Yoga gir deg lave skuldre, rolig puls, bedre nattesøvn, god fordøyelse og en ubeskrivelig deilig mental ro – og mye mèr!

I kurset vil du lære alt fra lette til mer fysisk krevende øvelser – alle øvelser kan alltid tilpasses den enkelte og man skal ikke tvinge kroppen i noe som den ikke er klar for – diss kurs krever at du kan bruke kroppen noe.

Det anbefales alltid å starte med et nybegynnerkurs hvis du er helt ny i yoga – det er viktig å få en grundig innføring av de mange og til tider utfordrende yogateknikker som brukes, sånn at man unngår å skade seg selv.

Spørsmål?

Kontakt Nina,

Tlf: 40490876

Epost: post@tonsbergyoga.no

HathaYoga
Videregående Nivå 2

Videregående Yogakurs – passer for deg som har fullført et nybegynnerkurs eller for deg som er kjent med yoga fra før, uansett «stil» – og som ønsker å fortsette å opprettholde din viktige, ukentlige yogapraksis! La Yoga bli endel av hverdagen din, oppretthold go fysisk og mental helse – og følelsen av å være «på plass». Ida holder kurset.

 • Onsdager kl 19:30 – 21:00
  Oppstart 21. august

            Pris: 2090 kr (8 ganger)

Her jobber vi med den jevne praksisen, en jevn flyt og ro gjennom timen – slik at du også lettere kan gjøre dette hjemme på egenhånd.

Det kan være at du introduseres for noen nye asana og pranayama – men Prathyahara(trekke tilbake sanser) og den jevne flyten og roen har mest fokus. 

Noe Yoga filosofi/Vedanta kan også bli introdusert som drypp av inspirasjon – for at du skal få flere grener å henge yogapraksisen vår på, slik at den gir dypere mer mening.

Yoga er ikke en hobby, Yoga er en livstil, en måte å leve mèr bevisst, av med autopiloten og heller være mèr våken i dagligdagse valg Yoga bør integreres flere ganger pr uke for best effekt. Kom og erfar hvorfor!

Spørsmål?

Kontakt Nina:

Tlf: 40 49 08 76 (Nina)

Mail: post@tonsbergyoga.no

Gravid Yoga

Yogakurs for deg som er gravid – fra 8. graviditetsuke. Et nydelig, klassisk Hatha yogakurs som er tilrettelagt for deg som er gravid. Kurset som styrker og mykgjør kroppen for fødsel, men også lærer deg å gi slipp på bekymring òg finne ro. Styrker også båndet mellom mor og baby. Ida holder kurset.

 • Onsdager kl 17:30 – 19:00
  Oppstart 21. august

          Pris: 2090 kr (8 ganger)

Metodene du lærer vil bedre balansen, øke sirkulasjonen og vil bli tilpasset for hvor langt du har kommet I din graviditet til en hver tid. Du vil få økt oksygentilførsel og balansere nervesystemene – dette vil også babyen nyte godt av.

Effektive og gode øvelser som holder kroppen sterk, men som samtidig tøyer og mykner opp kroppen og gjør den klar for fødsel – som gir en opplevelse av mèr kontroll under svangerskap og fødsel.

Det å gjøre yoga mens man bærer et barn i magen er helt fantastisk – det vil hjelpe deg å bli mer bevisst på deg selv men også det underet at du faktisk bærer et bitte lite voksende menneske inni din egen mage.

Spørsmål?

Kontakt NIna, 

Tlf: 40490876 

Epost: post@tonsbergyoga.no

 

Mor & Baby

Ta Yoga og barsel-lunch hos oss: Mor & BabyYoga – for en utrolig koselig formiddag for dere begge – òg felles lunch og hygge i YogaStua eterpå.

Et fantastisk Yogakurs for mor og baby -sammen! Nina holder kurset.

 • Torsdager kl 11:00 – 13-00
  Oppstart 22. august

           Pris: 2250 kr (8 ganger inkl lunsj)

Tiden etter fødsel med en baby som er totalt avhengig av den voksne, er uten tvil krevende, som gjør at man fort kan føle seg både alene og utslitt. Å lære seg Yoga i denne tiden, sammen med babyen er et nydelig instrument å bruke i fasen som nybakt mor.

Dette er også en effektiv, fin og skånsomt måte å komme i form etter en krevende tid med svangerskap og fødsel, hvor noen ganger er babyen med i øvelsene – eller babyen kan ligge å sove/leke ved sisden av mens du får praktisert Yoga.

Vi har selvsagt god takhøyde for amming, tårer og bleieskift i timen. 🙂

Yoga sammen med babyen gjør også at vi øker tilknytningen til barnet og utvikler et mer harmonisk samspill mellom mor og baby.

Yogatimen varer 60 minutter og etter timen serveres det i vår hyggelige «YogaStue», en lett yogisk-lunch og deilig te  – totalt varer BarselYoga i ca to timer.

Spør oss – vi hjelper deg gjerne!

Spørsmål?

Kontakt Nina:

Tlf: 40490876

Mail: post@tonsbergyoga.no

Meditasjon & Positiv tenkning

Meditasjon er det enkleste og lettest tilgjengelige verktøyet for «peace of Mind», det er derfor så mange som praktiserer det idag! 

Fra kjente idrettsutøvere, politikere, kongelige, snekkern, sykepleiern – og mannen i gata. Så hva er det som da gjør det så vanskelig å sette igang? Vi må starte med kunnskap!

 • Tirsdager kl. 19:30 – 20:30
  Oppstart 9. april

  Pris:
  1090kr (4 ganger)

Meditasjon er som kronen på verket i forhold til all yogapraksis. Meditasjon er den høyeste opplevelsen man kan ha i livet, som kan ses på som den totale oppsummering av selve yogapraksisen – det beste av alt; meditasjon (når lært grunnprinsippene) er helt gratis, krever ingen utstyr og kan gjøres hvor som helst!

Meditasjon står for realiseringen av vårt endelige formål med selve livet. Meditasjon er som taket på huset – men uten fundamentet, veggene osv. er det ingen steder å legge taket…

Du trenger ikke drive med Yoga for å Meditere, men det vil kunne være langt lettere å lykkes i meditasjon om du også praktiserer Yoga, dette sammen med Positiv Tenkning skal vi se
nærmere på gjennom kurset.

Vi skal se på hvordan forberede oss best mulig til en fruktbar Meditasjon – og hvordan legge til rette for at meditasjon også blir endel av hverdagen vår. Vi skal gå gjennom de viktigste,
klassiske meditasjonsteknikker sett fra «Yogaens» øyne – målet er at du skal få nok grunnkunnskap og inspirasjon til å starte opp med regelmessig  meditasjon hjemme etter
endt kurs.

Meditasjon er kjent for å:

 • lindre stress i enhver situasjon
 • lindre smerter
 • redusere/fjerne
 • depresjon og angst
 • normalisere blodtrykk
 • bekjemp rus avhengighet
 • booste immunsystemet
 • bedre søvnkvalitet
 • forbedre hukommelse
 • forbedre den generelle mentale tilstand

Så hva er det å lure på? Ansvaret for å ønske å legge grunnlaget for meditasjon ligger i dine hender – med litt kunnskap og veiledning vil det da skje.

Senior Yoga

Det er aldri for tidlig eller for sent å starte med Yoga!  Yoga får deg definitivt til å føle deg freshere og yngre!

Nina har mange års erfaring i tilpasset Yoga for de godt voksne. – Hun guider deg trygt og inspirerende gjennom kurset i tradisjonell, klassisk yoga. Autentisk Yoga fra den gamle solide skole.

Enkelte dager serveres det også yogisk lunch og Te etter timen – en hyggelig og sosial stund i Yoga Stua vår! Nina holder kurset.

 • Tirsdager kl 11:00 – 12:30
  Oppstart 20. august

Pris: 2090 kr (8 ganger)

I Yoga kalles de senere år i livet for «The Golden Age», den gyldne alder. Dette er en fantastisk tid å bli introdusert i Yoga, det er ofte en tid hvor man (bør) ha mer tid til seg selv, hvor man faktisk også bør bruke mèr tid på egenpleie, det har du fortjent!
 
Yoga gir deg tid til å bli bedre kjent med deg selv gjennom yogaens mange fantastiske teknikker som fysiske øvelser, pusteteknikker og avspenning. Vi skal også gå gjennom Yogaens 5 grunnprinsipper
 
Når man blir eldre har man ofte mer fokus på begrensningene som alderdommen kan gi, for eksempel stivhet i kropp, overfladisk pust, et urolig sinn, dårlig søvn og kanskje en problematisk fordøyelse – men dette kan man også regulere selv, ved å lære seg yogateknikker.
 
Kroppen har en helt utrolig evne til å reparere og gjenoppbygge seg selv – allerede kort tid etter du har startet med yoga, kan kjenne at du både får mer overskudd og samtidig blir mer avspent og rolig. Du vil spise med bevissthet og forbedre også søvnkvaliteten din. Du vil også merke at du får en mer positiv innstilling til livet generelt.
 
Dette er et kurs både for de som er kjent med yoga men passer også for nybegynnere. Yogakurset er tilpasset de i voksen alder, men også de som ønsker en roligere form for yoga – her er alle velkommen. Vi bruker god tid på stillinger, styrke, fleksibilitet, avspenning, pusteøvelser og kanskje også introduksjon til meditasjon. 
 

Spørsmål?

Kontakt Nina:

Tlf: 40 49 08 76

Mail: post@tonsbergyoga.no

 

MEDISINSK

MediYoga (Medisinsk Yoga) er en terapeutisk form for yoga som tar utgangspunkt i en den klassiske Kundalini Yoga. 

MediYoga har blitt utviklet gjennom klinisk og terapeutisk arbeid og gjennom vitenskapelige studier av ulike former for yoga. Dette medfører at alle øvelser, teknikker og meditasjoner har en fysisk så vel som holistisk hensikt og effekt.

MediYoga passer for alle, spesielt godt for de med fysiske eller psykiske begrensninger. Det er en myk, meditativ yoga med pusteøvelser, myke bevegelser og meditasjon. Alle øvelser utføres med utgangspunkt i den enkeltes evne og kapasitet, sittende på stol eller sittende på matte på gulvet. Lette fysiske øvelser og stillinger kombineres med puste- og konsentrasjonsteknikker. Vi kombinerer enkle yogaøvelser med dyptvirkende meditasjoner for å skape en terapeutisk effekt og energimessig balanse. Dette vil gi deg økt bevegelighet, økt bevissthet, bedre søvn, fleksibilitet, stabilitet, ro og harmoni.

Spørsmål? Kontakt Nina:

Tlf: 40 49 08 76 (Nina)

Mail: post@tonsbergyoga.no

 

Fordypningskurs

Fordypningskurs i forskjellige emner som meditasjon, pranayama, filosofi, mantra, kosthold etc – vil bli satt opp.

Fortell oss gjerne hva du ønsker å fordype deg i – vi er klar for å dele det vi kan med deg!

Hva er mantra, hva èr meditasjon, hva skal jeg bruke yogafilosofien til? Hvordan virker Pranayama? Hva og hvorfor anbefales vegetarsik kosthold i yoga?

 

Det er mange aspekter i Yoga og vi ønsker at du skal få innblikk i flere aspekter, ved at vi evnt setter opp kortere kurs og workshops for deg.

 

Vi vil at du skal finne inspirasjon og kunnskap i Yoga.

Gi gjerne beskjed hva du ønsker.

Kontakt Nina:

Tlf: 40490876

Epost: post@tonsbergyoga.no

for spørsmål om kurs eller påmelding, kontakt Nina | tlf: 40 49 08 76 eller E-post: post@tonsbergyoga.no