fbpx

Kurs

Vi tilbyr flere forskjellige kurs, fra nybegynnerkurs til videregående, yoga for menn, senior yoga, yoga for gravide , mor & barn, barneyoga, myk yoga – òg fra høsten Power Yoga – en fysisk krevende klasse.

Har du valgt å melde deg på et kurs hos oss, da har du tatt et stort valg i positiv retning. Dette kan bli ditt «skifte»! På kursene vil du lære deg fysiske og mentale teknikker fra den solide og tradisjonelle Yogaskole, som har som mål å øke livskvaliteten ved å skape harmoni i hele ditt vesen! 

Dette er teknikker du vil ha med deg resten av livet – for bedre selvkontroll, stresshåndtering, ro og hvile.

Målet med Yoga, er ro i sinnet, det er også ensbetydende med ro og balanse i livet. Livet flyter lettere med Yoga i livet.

Finn det kurset som passer deg!

Basic HathaYoga
Nybegynner Nivå 1

«Basic Hatha Yoga» for både damer og menn, er for deg som er helt ny i yoga eller for deg som har vært borte fra Yoga en stund – og trenger oppfriskning i dette fantastiske og autentiske Yogasystemet – for fysisk og mental helse! Nina holder kurset.

 • Mandager kl 17:30 – 19:00
  Oppstart 23. Oktober

            Pris: 2090 kr (8 ganger)

Du vil lære en rekke klassiske og kraftfulle Yogateknikker, fysiske òg mentale, som: yogastillinger/asana, solhilsen, effektive pusteøvelser/pranayama og dype avspenningsteknikker/savasana.

Du vil også forstå hvordan Yoga og meditasjon vil kunne hjelpe deg, hvordan det reduserer stress, gi deg overskudd, gjør kroppen myk óg samtidig sterk – og hvordan HathaYoga gir deg lave skuldre, rolig puls, bedre nattesøvn, god fordøyelse og en ubeskrivelig deilig mental ro – og mye mèr!

I kursene vil du lære alt fra lette til mer fysisk krevende øvelser – alle øvelser kan alltid tilpasses den enkelte, men det er en fordel at du kan bruke kroppen.

Vi bruker god tid på å demonstrere og forklare de forskjellige yoga teknikkene og et slikt kurs er utgangspunktet for å kunne gå på videregående kurs eller drop-in timer hos oss.

Det anbefales alltid å starte med et nybegynnerkurs hvis du er helt ny i yoga – det er viktig å få en grundig innføring av de mange og til tider utfordrende yogateknikker som brukes, sånn at man unngår å skade seg selv.

Spørsmål?

Kontakt Nina,

Tlf: 40490876

Epost: post@tonsbergyoga.no

Basic HathaYoga
for STIVE Menn Nivå 1-2

«Basic Hatha Yoga – for STIVE menn» Vi har satt opp to av dette populære kurs; ett for deg som er helt nybegynner og ett for deg som er litt kjent med Yoga. Bruk høsten på et inspirerende og lærerikt yogakurs, for stressreduksjon, god rygghelse, fleksibilitet og mye mer! 

 • Lett øvet Mandager
  kl 19:30 – 21:15 m/ Nina
  Oppstart 23. Oktober
 • Nybegynnerkurs Onsdager
  kl 17:30 – 19:00 m/ Ida
  Oppstart 25. Oktober

            Pris: 2090 kr (8 ganger)

Disse kursene er for lett øvet, eller helt nybegynner.

Du vil lære òg erfare at konsentrasjon er essensiell i yoga praksisen. Vi jobber med fysiske og mentale yogateknikker for å skape skape harmoni i kropp og sinn. 

Du vil både erfare òg forstå hvordan Yoga og meditasjon vil kunne hjelpe deg, hvordan det reduserer stress, gir deg overskudd, gjør kroppen både sterk men også deilig myk og avspent – og hvordan Yoga gir deg lave skuldre, rolig puls, bedre nattesøvn, god fordøyelse og en ubeskrivelig deilig mental ro – og mye mèr!

I kurset vil du lære alt fra lette til mer fysisk krevende øvelser – alle øvelser kan alltid tilpasses den enkelte og man skal ikke tvinge kroppen i noe som den ikke er klar for – diss kurs krever at du kan bruke kroppen noe.

Det anbefales alltid å starte med et nybegynnerkurs hvis du er helt ny i yoga – det er viktig å få en grundig innføring av de mange og til tider utfordrende yogateknikker som brukes, sånn at man unngår å skade seg selv.

Spørsmål?

Kontakt Nina,

Tlf: 40490876

Epost: post@tonsbergyoga.no

HathaYoga
Videregående Nivå 2

Videregående Yogakurs – passer for deg som har fullført et nybegynnerkurs eller for deg som er kjent med yoga fra før, uansett «stil» – og som ønsker å fortsette å opprettholde din viktige, ukentlige yogapraksis! La Yoga bli endel av hverdagen din, oppretthold go fysisk og mental helse – og følelsen av å være «på plass». Nina holder kurset.

 • Tirsdager kl 17.30 – 19.00 
  Oppstart: 24. August

            Pris: 2090 kr (8 ganger)

Her jobber vi med den jevne praksisen, en jevn flyt og ro gjennom timen – slik at du også lettere kan gjøre dette hjemme på egenhånd.

Det kan være at du introduseres for noen nye asana og pranayama – men Prathyahara(trekke tilbake sanser) og den jevne flyten og roen har mest fokus. 

Noe Yoga filosofi/Vedanta kan også bli introdusert som drypp av inspirasjon – for at du skal få flere grener å henge yogapraksisen vår på, slik at den gir dypere mer mening.

Yoga er ikke en hobby, Yoga er en livstil, en måte å leve mèr bevisst, av med autopiloten og heller være mèr våken i dagligdagse valg Yoga bør integreres flere ganger pr uke for best effekt. Kom og erfar hvorfor!

Spørsmål?

Kontakt Nina:

Tlf: 40 49 08 76 (Nina)

Mail: post@tonsbergyoga.no

GRAVID YOGA

Yogakurs for deg som er gravid – fra 8. graviditetsuke. Et nydelig, klassisk Hatha yogakurs som er tilrettelagt for deg som er gravid. Kurset som styrker og mykgjør kroppen for fødsel, men også lærer deg å gi slipp på bekymring òg finne ro. Styrker også båndet mellom mor og baby. Nina holder kurset.

 • Tirsdager kl 19:30 – 21:00
  Oppstart 24. Oktober

          Pris: 2090 kr (8 ganger)

Metodene du lærer vil bedre balansen, øke sirkulasjonen og vil bli tilpasset for hvor langt du har kommet I din graviditet til en hver tid. Du vil få økt oksygentilførsel og balansere nervesystemene – dette vil også babyen nyte godt av.

Effektive og gode øvelser som holder kroppen sterk, men som samtidig tøyer og mykner opp kroppen og gjør den klar for fødsel – som gir en opplevelse av mèr kontroll under svangerskap og fødsel.

Det å gjøre yoga mens man bærer et barn i magen er helt fantastisk – det vil hjelpe deg å bli mer bevisst på deg selv men også det underet at du faktisk bærer et bitte lite voksende menneske inni din egen mage.

Spørsmål?

Kontakt NIna, 

Tlf: 40490876 

Epost: post@tonsbergyoga.no

 

SENIOR YOGA

Det er aldri for tidlig eller for sent å starte med Yoga!  Yoga får deg definitivt til å føle deg freshere og yngre!

Nina har mange års erfaring i tilpasset Yoga for den godt voksne garde – hun vil guide deg trygt og inspirerende gjennom kurset i tradisjonell, klassisk yoga, fra den gamle solide skole.

Enkelte dager serveres det yogisk lunch og Te etter timen – en hyggelig og sosial stund i Yoga Stua vår! 

 • Tirsdager kl 11:00 – 12:30
  Oppstart 24. Oktober

          Pris: 2090 kr (8 ganger)

I Yoga kalles de senere år i livet for «The Golden Age», den gyldne alder. Dette er en fantastisk tid å bli introdusert i Yoga, det er ofte en tid hvor man (bør) ha mer tid til seg selv, hvor man faktisk også bør bruke mèr tid på egenpleie, det har du fortjent!
 
Yoga gir deg tid til å bli bedre kjent med deg selv gjennom yogaens mange fantastiske teknikker som fysiske øvelser, pusteteknikker og avspenning. Vi skal også gå gjennom Yogaens 5 grunnprinsipper
 
Når man blir eldre har man ofte mer fokus på begrensningene som alderdommen kan gi, for eksempel stivhet i kropp, overfladisk pust, et urolig sinn, dårlig søvn og kanskje en problematisk fordøyelse – men dette kan man også regulere selv, ved å lære seg yogateknikker.
 
Kroppen har en helt utrolig evne til å reparere og gjenoppbygge seg selv – allerede kort tid etter du har startet med yoga, kan kjenne at du både får mer overskudd og samtidig blir mer avspent og rolig. Du vil spise med bevissthet og forbedre også søvnkvaliteten din. Du vil også merke at du får en mer positiv innstilling til livet generelt.
 
Dette er et kurs både for de som er kjent med yoga men passer også for nybegynnere. Yogakurset er tilpasset de i voksen alder, men også de som ønsker en roligere form for yoga – her er alle velkommen. Vi bruker god tid på stillinger, styrke, fleksibilitet, avspenning, pusteøvelser og kanskje også introduksjon til meditasjon. 
 

Spørsmål?

Kontakt Nina:

Tlf: 40 49 08 76

Mail: post@tonsbergyoga.no

 

MOR & BABY

Ta Yoga og barsel-lunch hos oss: Mor & BabyYoga – for en utrolig koselig formiddag for dere begge – òg felles lunch og hygge i YogaStua eterpå.

Et fantastisk Yogakurs for mor og baby -sammen! 

 • Vi satser på oppstart av nytt kurs i Januar.

           Pris: 2190kr (8 ganger)

Tiden etter fødsel med en baby som er totalt avhengig av den voksne, er uten tvil krevende, som gjør at man fort kan føle seg både alene og utslitt. Å lære seg Yoga i denne tiden, sammen med babyen er et nydelig instrument å bruke i fasen som nybakt mor.

Dette er også en effektiv, fin og skånsomt måte å komme i form etter en krevende tid med svangerskap og fødsel, hvor noen ganger er babyen med i øvelsene – eller babyen kan ligge å sove/leke ved sisden av mens du får praktisert Yoga.

Vi har selvsagt god takhøyde for amming, tårer og bleieskift i timen. 🙂

Yoga sammen med babyen gjør også at vi øker tilknytningen til barnet og utvikler et mer harmonisk samspill mellom mor og baby.

Yogatimen varer 60 minutter og etter timen serveres det i vår hyggelige «YogaStue», en lett yogisk-lunch og deilig te  – totalt varer BarselYoga i ca to timer.

Spør oss – vi hjelper deg gjerne!

Spørsmål?

Kontakt Nina:

Tlf: 40490876

Mail: post@tonsbergyoga.no

MEDISINSK

MediYoga (Medisinsk Yoga) er en terapeutisk form for yoga som tar utgangspunkt i en den klassiske Kundalini Yoga. 

MediYoga har blitt utviklet gjennom klinisk og terapeutisk arbeid og gjennom vitenskapelige studier av ulike former for yoga. Dette medfører at alle øvelser, teknikker og meditasjoner har en fysisk så vel som holistisk hensikt og effekt.

MediYoga passer for alle, spesielt godt for de med fysiske eller psykiske begrensninger. Det er en myk, meditativ yoga med pusteøvelser, myke bevegelser og meditasjon. Alle øvelser utføres med utgangspunkt i den enkeltes evne og kapasitet, sittende på stol eller sittende på matte på gulvet. Lette fysiske øvelser og stillinger kombineres med puste- og konsentrasjonsteknikker. Vi kombinerer enkle yogaøvelser med dyptvirkende meditasjoner for å skape en terapeutisk effekt og energimessig balanse. Dette vil gi deg økt bevegelighet, økt bevissthet, bedre søvn, fleksibilitet, stabilitet, ro og harmoni.

Spørsmål? Kontakt Nina:

Tlf: 40 49 08 76 (Nina)

Mail: post@tonsbergyoga.no

 

Fordypningskurs

Fordypningskurs kurs i for eksempel kirtan/mantrasang, meditasjon eller andre emner – vil bli satt opp i løpet av høsten.

Fortell oss gjerne hva du ønsker – vi er klar for å dele det vi kan med deg!

 

Hva er Kirtan, hva er mantra, hva èr meditasjon?

Hvor kommer det fra, hvordan bruker vi det og hvorfor?

Det er mange aspekter i Yoga og vi ønsker at du skal få innblikk i flere aspekter, ved at vi setter opp kortere kurs og workshops for deg.

Hos oss vil vi at du skal finne inspirasjon og få masse læring i Yoga.

Gi beskjed hva du ønsker deg – så ser vi hva vi får til!

Kontakt Nina:

Tlf: 40490876

Epost: post@tonsbergyoga.no

 

for spørsmål om kurs eller påmelding, kontakt Nina | tlf: 40 49 08 76 eller E-post: post@tonsbergyoga.no