fbpx

Om oss

Her på Tønsberg Yoga vil du møte flere ulike yogaretninger, med erfarne og dedikerte yogalærere med stor kjærlighet for yoga. Alle våre yoga lærere har godkjent sertifisering – for din trygghet.

nina nirvani

Lærer/Eier

Jeg er eier og Yogalærer på Tønsberg Yoga. Jeg er så heldig å hatt dette som mitt daglige «yrke» de siste 9 årene.

Jeg kom først i kontakt med Yoga for over 18 år siden, men startet «ordentlig» med yoga da jeg tok TTC (Yoga Lærer utdanning) i India i 2011. Dette var springbrettet til mange flere kurs og fordypninger både i Europa og India de neste årene.  Jeg er langt fra ferdig – Yoga er en livslang skole.

Yoga er for meg en måte å leve på, fysisk, mentalt og spirituelt. Å hele tiden integrere den yogiske livstilen, med tankesett, kosthold og disiplin mest mulig. Jeg har mottatt en gave og føler en sterk dedikasjon i egenpraksis og i å bruke min rolle å dele dette holistiske systemet, til flest mulig.

Av egen erfaring og etter årevis med angst og depresjon, fysiske nakke og ryggplager, så vet jeg at dette systemet virker! Å dele yoga er noe av det mest berikende jeg har vært borti i livet.

LISA

Lærer

Lisa er sertifisert i GravidYoga og mor&baby yoga fra OmMama i USA. Hun lærte seg teknikker for å hjelpe gravide til å forberede seg til fødselen og å trene på en sunn og god måte både under og etter svangerskapet. Lisa underviser også i FlowYoga og har selv praktisert yoga i 13 år og husker godt at hun ble fort hektet på yoga. Lisa er fra San Francisco og timene hennes undervises på engelsk. Yoga er en viktig del av livet for Lisa, og hun elsker å dele den med andre.

tina ananda

Lærer

Ananda har vært til og fra på yoga i flere år, men har ikke tidligere fått til å etablere en regelmessig praksis, kun sporadisk. Det var først etter en Sivananda-time her på Tønsberg Yoga for 2,5 år siden at hun fikk et annet og mye dypere syn og opplevelse av yoga. Idag føler hun at Yoga er livet og sier at «alt rundt meg er yoga»!

Ananda følte så sterk inspirasjon at hun valgte å reise til Himalaya-fjellene i India høsten 2018 og tok sin måned med Sivananda teacher training kurs (TTC). Hun underviser fast time her hver søndag og vil være vikar på Sivananda-timene ved behov.

Ananda har også jobbet mange år som kokk og hun har også opplevd livets utfordrende sider og mener yoga hjelper henne å holde livet i positiv og riktig retning. Hun føler stor takknemlighet for nå å få dette integrert i livet sitt og ikke minst fått muligheten til å videreformidle dette.

mari dayadevi

Lærer

Jeg meldte meg på et intensivkurs på Tønsberg Yoga for nybegynnere sommeren 2016, etter å ha vært nysgjerrig på yoga en stund. Dette var mitt første møte med yoga, og hele den sommeren brukte jeg på å bli kjent med yoga gjennom asanas og pranayama. Jeg kjente raskt at dette var riktig for meg. Det hadde effekt på mange områder, jeg kjent meg sterkere både fysisk og mentalt, jeg fikk mer energi, ble mer positiv, mer tilstede og balansert. Siden det har daglig yogapraksis vært en del av hverdagen, yoga har blitt en livsstil.

Jeg valgte å gjennomføre TTC (Yoga Teacher Training Course RYT 200) ved Sivananda Yoga Vedanta Ashram i Frankrike sommeren 2017. Dette var en helt fantastisk opplevelse, og jeg fikk virkelig kjenne på hva det innebærer å praktisere helhetlig yoga, alle aspektene av yoga. Yogisk kosthold, karmayoga, satsang etc. Nå gleder jeg meg til å være med å videreformidle yoga!

Jeg er utdannet barnehagelærer, og jobber i barnehage til daglig. Jeg skal undervise fast på nybegynnerkurs barneyoga, og også ha drop-in timer.

sølvi

Lærer

Sølvi har praktisert ashtanga yoga i mer enn 10 år og sier Ashtanga Yoga er en stor del av livet hennes. Det går nesten ikke en dag uten at hun praktiserer. Hun underviser med entusiasme og glede i timene.

Sølvi jobber til daglig som bedriftsassurandør i et større forsikringsselskap. Hun har gjennomført instruktørutdannelsen hos Alexander Medin på Puro Yoga i Oslo, som er godkjent av Yoga Alliance.

Hun har lang erfaring i å undervise ashtanga yoga og elsker både å undervise i Ashtanga yoga og å praktisere, hun ønsker at flere skal oppleve det fantastiske ved yoga.mattis, pulvinar dapibus leo.

katrine

Lærer

Katrine underviser Myk Ashtanga torsdager kl 17.30. Hun har praktisert yoga i 10 år, de siste årene hovedsakelig ashtangayoga. Hun har tatt sin Yoga Teacher Training (RYT 200) ved HiYoga og har studert under Basia Lipska Larsen. Katrine har godkjenning fra Yoga Alliance. Hun praktiserer ashtanga regelmessig og er opptatt av å formidle hva slags transformerende kraft yoga har hatt i livet hennes. Hun er utdannet spesialist i klinisk pedagogikk og jobber til daglig i Vestfold Fylkeskommunes PPT og ved Regionsenteret for barn og unges psykiske helse.

jessica

Lærer

Jeg tok Yoga Nidra Level 1 (iRest) lærerutdanning våren 2018, og leder meditasjoner i grupper og gir også en-til-en konsultasjoner med iRest systemet.

Yogaen kom til meg da jeg bodde i Irland i 2006. Etter første yoga-timen i klassisk Satyanada, bokstavelig talt danset jeg hjem gjennom regnet, siden den dagen var yoga en venn på sidelinjen, helt til jeg ble sykemeldt fra jobben som kokk grunnet fysiske skader i 2014. Jeg begynte da å praktisere yoga hver dag og merket at kroppen kunne bli rehabilitert av dette fantastiske verktøyet, men ikke bare det, hele livet ble helt annerledes, dette ønsker jeg å dele til flere.

Da jeg var 11 år begynte jeg med avspenningsmeditasjon. Der brukte jeg en indre ressurs,  som man også gjør i iRest Yoga Nidra. Jeg begynte på samme tid med sjamansk drømming, hvor man er mentalt våken og nysgjerrig mens kroppen hviler. Dette lærer man også iRest YogaNidra. Det å undervise Yoga Nidra er med andre ord veldig naturlig for meg, og det håper jeg du vil føle når jeg guider deg med en rolig og trygg stemme gjennom forskjelige typer iRest avspenninger. Alt du trenger å gjøre er og lytte. Jeg har undervist yoga siden 2015 og jeg merker at det er avspenningen mange ønsker mest, det å få lov til og slappe helt av.

«Jag gör selv yoga för att det släpper kroppen fri och jag lär mig lyssna och jag praktiserar nidra för att det öppnar sinnen».

trine

Lærer

Jeg ble sertifisert i MediYoga instruktør i 2017 og har undervist siden da, både på LHL (landsforeningen for hjerte og lungesyke), yogastudio og treningssenter. Jeg har fordypning i migreneyoga og søvnyoga og har selv praktisert ulike typer yoga i flere år. Jeg er opprinnelig utdannet siviløkonom men har etterutdannet meg innenfor grunnleggende medisin for å kunne instruere i medisinsk yoga.

Jeg har selv brukt yogaen til å håndtere stress, utbrenthet og kronisk migrene. MediYogaen er en terapeutisk yogaform som er perfekt for dette, og min daglige praksis av MediYoga gjør at jeg er nå er nesten helt uten plager.

For meg er det viktigste med MediYoga å få roet ned kroppen og tankene, holde fokus og at det gir en god kraft og utrolig energi som gir meg mulighet til å leve det livet jeg ønsker.  Dette ønsker jeg å få dele med andre, slik at alle kan leve de liv man ønsker.    

Josefin

josefin jane

Lærer

Jeg har praktisert klassisk yoga siden 1999 og har solid utdannelse: 3,5 års (1000+ timer) yoga- og meditasjonslærer-utdannelse fra Yogalærerskolen i Norge hos Peo og Parvati i perioden 2004–2008, samt spesialutdannelse i yoga for gravide hos Parvati i 2008. Jeg ble selv gravid like etter fullført utdannelse, så jeg har erfart yogaens verdi gjennom svangerskap, fødsel og barselperioden. Jeg har deltatt på flere yogarelaterte kurs og workshops, bl. a. Facsia in Bodywork and Movement i 2008, og YogaSwing TT workshop i 2012. Jeg har undervist i Oslo-området på fulltid i årene 2007–2013, siden da på deltid. Jeg har undervist mennesker i alle aldre og nivåer, fra barn til seniorer, nybegynnere og avanserte, så jeg har mye og variert erfaring.

Det er den klassiske yogaen som står meg nærmest, og den jeg underviser i. Yoga og meditasjon gir glede, du blir bedre kjent med deg selv, og øver opp evnen til å oppleve tilstedeværelse og tilfredshet. Mine timer vil alltid inneholde avspenning og meditasjon, pusteøvelser og fysiske øvelser. Klassisk yoga passer for alle uansett alder, erfaring, livsfase og fysisk nivå. Jeg tilpasser øvelsene til deltakernes individuelle behov og forutsetninger. Du lærer mange teknikker du kan ha glede av i hverdagen.

Kristina

kristina

Lærer

Jeg møtte yogaen for første gang da jeg gikk på Balett-linjen på Fagerborg videregående og syntes at yogatimene var det kjedeligste jeg noen sinne hadde vært med på, jeg ville mye heller danse. Lite visste jeg da om hvor mye yoga ville komme til å forandre livet mitt til det bedre, om hvor mye verdifull lærdom, kjærlighet og akseptanse yogan kom til å gi meg. Ikke heller visste jeg at yogaen skulle hjelpe meg opp fra den mørkeste perioden av livet mitt. 

I 2014 begynte jeg å undervise yoga på Friskis och Svettis i Göteborg samtidig som jeg utdannet meg til sykepleier. Etterhvert som tiden gikk begynte noe inni meg å vokse, en lengsel etter å dykke dypere inn i yogaen filosofi og inn i meg selv. Så jeg booket derfor en hatha yoga teacher training (RYS 200) på Bali med en lærer jeg hadde møtt første gang et par år tidligere og den YTT’en er den beste gaven jeg noensinne har gitt meg selv. Det var såå mange puslespillbrikker som falt på plass under den måneden på Bali. 

Det første jeg pleier å finne ut av når jeg reiser runt i verden til nye steder er hvor jeg kan suge til meg mer av denne fantastiske gamle vitenskapen, for det er der yoga er. En empirisk vitenskap som når den praktiseres bringer deg nærmere din egen sannhet. 

Det er med takknemlighet, ydmykhet og sommerfugler i magen jeg nå skal få videreformidle yoga på slottsfjellet med håp om at flere andre også kan få oppleve yogaens magi. Siden jeg har praktisert mest på svensk og engelsk kommer jeg til å holde store deler av timene mine på engelsk, i alle fall fram til jeg har begynt å finne tilbake til morsmålet mitt.

ronja

Lærer

Mitt navn er Ronja,

Jeg er utdannet helsefagarbeider og har alltid likt og jobbe med mennesker. Jeg har alltid vært tiltrukket av Yoga, men det skulle ta mange år før jeg tok det skrittet å virkelig gå inn for å prøve å integrere dette i livet.

Januar 2019 tok jeg kontakt med Nina på Tønsberg Yoga og meldte meg på Yoga Basic Nybegynnerkurs. Endelig kjente jeg at skuldrene senket seg og jeg fikk ro i kroppen, samtidig som jeg følte jeg fikk bruke kroppen fysisk. Samme høst dro jeg til India og prøvde ut Asthanga Yoga. På denne turen lærte jeg mye om yogaens hjemland og om selvdisiplin. Her fikk jeg også en innføring i yogafilosofi, bla Bhagavad Gita. Når jeg kom hjem fra India, begynte jeg på Yogalærer-utdanningen på Tønsberg Yoga. Jeg føler dette har blitt et vendepunkt i livet mitt. Dette gjorde at jeg forsto Yoga mer og jeg forsto viktigheten av å hele tiden prøve å integrere dette systemet i hverdagen min. Da kjente jeg også at Sivananda Yoga var riktig for meg. Det er en holistisk praksis, som tar for seg hele deg som vesen, kropp, sinn og sjel. Det er en måte og leve på, også utenfor matta, og tar tar for seg det mentale – de fysiske og det spirituelle – og dette dekker alle de tingene jeg har søkt etter hele livet mitt.

Jeg kjenner dette bygger meg opp både fysisk og psykisk, noe jeg er veldig takknemlig for. Jeg er også veldig takknemlig for at jeg nå har fått muligheten til å formidle Yoga på Tønsberg Yoga – med en fast Dropin-time i uken. Jeg føler at det er en gave jeg har fått. Jeg er også Karma Yogini her på Tønsberg Yoga – hjelper til med alt som måtte trengs.

jeanette

Lærer

Mitt første møte med yoga var med en bok jeg fikk tilsendt fra en bokklubb for over 25 år siden. Nå og da gjorde jeg noen øvelser fra den og siden litt her og der på treningssentere og fra cd-rom og internett. Hele tiden har jeg tenkt at «dette burde jeg jo gjøre mer av, det er nok bra for meg».
Det var ikke før jeg tok intensivkurs hos Nina sommeren 2016 at jeg fikk wow-effekten. Da hadde jeg en skikkelig rufsete periode bak meg mentalt og kroppen sugde til seg alt vi gjorde. Etter dette fikk jeg en mye bedre yogarutine, noe jeg også kjente på kropp og sinn.

Da Nina etterlyste en karma yogi til å hjelpe til med plakater meldte jeg meg. Siden har jeg bidratt med grafiske tjenester til plakater, web og sosiale medier og ikke minst blitt bedre kjent med den herlige gjengen her på TBY! Et eller annet sted på veien begynte jeg å vurdere å ta yogaen et steg videre, å bli yogalærer jeg også.

Sommeren 2019 dro jeg til Frankrike og tok TTC (Yoga Teacher Training Course RYT 200) ved Sivananda Yoga Vedanta Ashram i Frankrike. Det var varmt, det var intenst og veldig givende. Jeg var utrolig stolt over at jeg klarte det, og jeg er stolt og ydmyk over å få kunne undervise yoga videre.
Dere finner meg på Tønsberg Yoga som vikar ved behov eller i Høyjord, der jeg bor. Der driver jeg HØYoga – Yoga i Høyjord under Yoganette.no.
Jeg går med en konstant følelse av å ha en perle inni meg. Perlen er yoga!

anandi

Lærer/Vikar

Anandi er coach og yogalærer. Hun har Sivananda yoga lærer utdanning (RYS 200) fra India, meditasjonskurs fra Chopra Senteret i USA, fordypning i bevisst tilstedeværelse – mindfulness, NLP Practioner Coach og iRest Yoga Nidra, Level 1. For Anandi er yoga blitt en livsstil, inkludert meditasjon og kosthold, noe som gjør at hun er friskere og gladere, sover bedre, har mer overskudd og finner mer ro og kjernen i hvem hun er. Hun synes det er fantastisk å dele den magiske yoga visdommen til andre, og holder nå på å fordype seg i iRest Yoga Nidra. Anandi (Anne) er også utdannet bioingeniør, har master i strategi og kunnskapsledelse og doktorgrad i bedriftsøkonomi, og jobber til daglig som professor på Høgskolen i Sørøst-Norge. Hun har både Drop-In timer og kurs hos oss.

Elisabeth

Lærer/Vikar

Jeg driver Mynte yoga og ernæring i Sandefjord, hvor jeg tilbyr yogakurs i Ashtanga yoga, yin yoga, vinyasa yoga og kostholdsveiledning (Bachelor i ernæring, Bjørknes Høyskole).

Ofte har jeg workshops som kombinerer yoga og mat for en god fordøyelse, raw food og mindful eating. Jeg var så heldig og fant Ashtanga yoga i 2012, og dette var for meg starten på et liv fylt med indre styrke, mestring og glede! Yoga har bidratt til stor forbedring av min fysiske og mentale helse, så jeg valgte å fordype meg gjennom en utannelse med Marina Haugen/ Yoga Circel.

Jeg tok først en YTT (RYT200) og senere enda en ny Yoga lærer utdannelse med Alexander Medin over 6 mnd I 2017. Helt siden jeg fant yoga har jeg hele tiden fordypet meg i mer yoga gjennom intensivkurs/ utdannelser/ reiser i yinyoga, justeringer, pranayama, vinyasa sekvenser, barneyoga og yogamassasje. Alt dette har formet mine timer og jeg underviser med en myk tone og pusher deg der jeg ser du er klar. Mitt ønske med å dele yoga med deg er at du skal få oppleve den magiske transformasjonen yoga kan gi deg og et indre verktøy av styrke du vil ha med deg resten av livet.

Jeg underviser kurs i Sandefjord, faste timer på Stamina i Larvik og helger hos Joy Yoga i Oslo. I tilegg holder jeg yogahelger i fjellet, og konseptet mitt «pust og padling» i Sfj. Nå gleder jeg meg til å være en del av Tønsberg yoga med noen timer også!

Lærer