fbpx

Om oss

Her på Tønsberg Yoga vil du møte flere erfarne og dedikerte yogalærere med stor kjærlighet for yoga. Alle våre yoga lærere har godkjent sertifisering – for din trygghet.

nina nirvani

Lærer / Eier

Er eier og Yogalærer på Tønsberg Yoga. Hatt dette som det daglige «yrke» de siste 11 årene.

Jeg kom først i kontakt med Yoga for over 18 år siden, men startet «ordentlig» med yoga da jeg tok TTC (Yoga Lærer utdanning) i India i 2011. Dette var springbrettet til mange flere kurs og fordypninger både i Europa og India de neste årene.  Jeg er langt fra ferdig – jeg har skjønt at Yoga er Livet, og en livslang skole.

Yoga er for meg en måte å leve på, fysisk, mentalt og spirituelt. Å hele tiden integrere den yogiske livstilen, med tankesett, kosthold og disiplin mest mulig. Jeg har mottatt en gave og føler en sterk dedikasjon i både egenpraksis, men også i å bruke min rolle å dele dette klassiske, holistiske Yoga systemet, til flest mulig. Av egen erfaring og etter årevis med angst og depresjon, fysiske nakke og ryggplager, så vet jeg at dette systemet virker! Å dele yoga er noe av det mest berikende jeg har vært borti i livet.

tina ananda

Lærer

Ananda har vært til og fra på yoga i flere år, men har ikke tidligere fått til å etablere en regelmessig praksis, kun sporadisk. Det var først etter en Sivananda-time her på Tønsberg Yoga for 2,5 år siden at hun fikk et annet og mye dypere syn og opplevelse av yoga. Idag føler hun at Yoga er livet og sier at «alt rundt meg er yoga»!

Ananda følte så sterk inspirasjon at hun valgte å reise til Himalaya-fjellene i India høsten 2018 og tok sin måned med Sivananda teacher training kurs (TTC). Hun underviser fast time her hver søndag og vil være vikar på Sivananda-timene ved behov.

Ananda har også jobbet mange år som kokk og hun har også opplevd livets utfordrende sider og mener yoga hjelper henne å holde livet i positiv og riktig retning. Hun føler stor takknemlighet for nå å få dette integrert i livet sitt og ikke minst fått muligheten til å videreformidle dette.

IDA

Lærer

Ida har drevet med yoga siden 2007, og var ferdig utdannet Hatha yoga-lærer ved Tønsberg Yoga i 2020. Hun praktiserer og underviser helhetlig klassisk Hatha og Sivananda Yoga.

Med helhetlig yoga mener Ida at yoga er så mye mer enn fysisk trening. Yoga kan være å trene hardt eller strekke mykt, meditere og gjøre helsebringende pusteøvelser.

Men yoga kan også være å gjøre en god gjerning, forberede og spise et nydelig måltid, toleranse og gode holdninger. Yoga kan være en livsstil.

Det er hele dette yoga-universet Ida gleder seg til å dele med deg.

Og så skal vi ha det gøy!
Yoga gjør deg glad!

For Ida er det viktig å formidle at yoga er for alle. Alle har forskjellig grunn til at de har lyst å begynne med yoga. Og alle grunner er like bra og viktige.

Ida er utdannet sosialantropolog ved Universitetet i Oslo (2004), og har erfaring fra veiledning og coaching.

REBEKA

Lærer

Rebeka har praktisert yoga i over 15 år og hadde sitt første møte med yoga når hun bodde i India. Hun var så heldig å bo mange år i yogas fødested og fikk en dyp innsikt i både de fysiske og mentale prinsippene til yoga.

 

Rebeka er utdannet i både Sivananda yoga ved Tønsberg yoga og gravid yoga ved Blooma prenatal yoga. 

 

Yoga for henne er en fantatisk måte å komme i kontakt med kropp, sinn og sjel – noe vi prioritere altfor lite i en hektisk hverdag. Yoga er en viktig del av livet for Rebeka, og hun elsker å dele interessen med andre. Timene hennes er preget av både godt humør og fokus på å finne tilbake til den naturlig roen som ligger i oss alle.

CAMILLA

Lærer

Startet med yoga på Tønsberg yoga i 2014. Har vært så heldig å være med til Ashrammet i Frankrike 2 ganger og i januar 2017 tok jeg TTC på Bahamas. Kom hjem med stjerner i øynene, men var ikke klar for å undervise. Livet tok meg og jeg prioriterte alt annet en yoga og klarte ikke holde på disiplinen. Gradevis forsvant det ut av livet mitt. Så i 2021 var det på tide å ta tak og jeg bestemte meg for å få yoga integrert i livet mitt igjen og meldte meg på TTC på Tønsberg yoga. Og nå er jeg (mer enn) klar for å dele dette systemet med andre. Livet kan leves godt uten, men det blir så innmari mye bedre med yoga. Yoga er læren om livet! Så det er definitivt for alle! Sivananda tradisjonen fokuserer på ryggens helse og det å balansere nervesystemene – dette gir bedre stresshåndtering og overskudd til å møte livets små og store utfordringer. Hvem har ikke behov for det? Jeg praktiserer yoga for å stresse ned og finne ro – for å bli den beste versjonen av meg selv og for å leve det beste livet jeg kan.

 

 

AMALIE

Lærer

Amalie har drevet med Yoga siden 2019, og ble ferdig utdannet hatha Yoga lærer ved Tønsberg yoga i 2020. Og nå underviser hun sivananda inspirert hatha Yoga her. I 2019 bestemte jeg meg for å reise til India på Yoga retreat i 2 uker, dette var mitt første møte med Yoga verdenen og jeg ble bitt av Yoga basillen. Jeg fortsatte å praktisere litt Yoga etter jeg kom hjem igjen og ettervert ble jeg klar for å ta praksisen et steg videre og fikk muligheten til å starte ttc hos Tønsberg yoga. Originalt var ikke planen å undervise i Yoga, jeg ønsket bare å få integrert helhetlig Yoga inn i hverdagen og få en større forståelse. Yoga har vært min redning, det er ingen tvil om at Yoga hjelper på kropp og sinn, og jeg ønsker å spre dette budskapet videre.

jessica

Lærer

Jeg tok Yoga Nidra Level 1 (iRest) lærerutdanning våren 2018, og leder meditasjoner i grupper og gir også en-til-en konsultasjoner med iRest systemet.

Yogaen kom til meg da jeg bodde i Irland i 2006. Etter første yoga-timen i klassisk Satyanada, bokstavelig talt danset jeg hjem gjennom regnet, siden den dagen var yoga en venn på sidelinjen, helt til jeg ble sykemeldt fra jobben som kokk grunnet fysiske skader i 2014. Jeg begynte da å praktisere yoga hver dag og merket at kroppen kunne bli rehabilitert av dette fantastiske verktøyet, men ikke bare det, hele livet ble helt annerledes, dette ønsker jeg å dele til flere.

Da jeg var 11 år begynte jeg med avspenningsmeditasjon. Der brukte jeg en indre ressurs,  som man også gjør i iRest Yoga Nidra. Jeg begynte på samme tid med sjamansk drømming, hvor man er mentalt våken og nysgjerrig mens kroppen hviler. Dette lærer man også iRest YogaNidra. Det å undervise Yoga Nidra er med andre ord veldig naturlig for meg, og det håper jeg du vil føle når jeg guider deg med en rolig og trygg stemme gjennom forskjelige typer iRest avspenninger. Alt du trenger å gjøre er og lytte. Jeg har undervist yoga siden 2015 og jeg merker at det er avspenningen mange ønsker mest, det å få lov til og slappe helt av.

«Jag gör selv yoga för att det släpper kroppen fri och jag lär mig lyssna och jag praktiserar nidra för att det öppnar sinnen».

trine

Lærer

Jeg ble sertifisert i MediYoga instruktør i 2017 og har undervist siden da, både på LHL (landsforeningen for hjerte og lungesyke), yogastudio og treningssenter. Jeg har fordypning i migreneyoga og søvnyoga og har selv praktisert ulike typer yoga i flere år. Jeg er opprinnelig utdannet siviløkonom men har etterutdannet meg innenfor grunnleggende medisin for å kunne instruere i medisinsk yoga.

Jeg har selv brukt yogaen til å håndtere stress, utbrenthet og kronisk migrene. MediYogaen er en terapeutisk yogaform som er perfekt for dette, og min daglige praksis av MediYoga gjør at jeg er nå er nesten helt uten plager.

For meg er det viktigste med MediYoga å få roet ned kroppen og tankene, holde fokus og at det gir en god kraft og utrolig energi som gir meg mulighet til å leve det livet jeg ønsker.  Dette ønsker jeg å få dele med andre, slik at alle kan leve de liv man ønsker.    

Rebecca

Lærer

Jeg startet på Tønsberg yoga i 2014 hos Nina og ble hektet fra første stund. Yoga timene hjalp meg og gav meg så mye, så her kom muligheten for å gjøre litt karma yoga på Tønsberg yoga. Mitt unge voksne liv har jeg mange år vært kronisk syk og yogaen har vært mitt lyspunkt. Jeg kunne alltid komme å hvile, puste og være tilstede uansett hvilken form man er i og lade batteriene og få en mental pause. Yogaen bygget meg opp sakte men sikkert, bit for bit. Yogaen er et sterkt verktøy for å oppnå balanse i kropp og sinn og ikke minst der ute i livet. Yogaen har gitt meg ny innsikt og perspektiv på livet og at det jeg trodde var viktig før er ikke det viktigste. Det viktigste er å puste, stoppe opp og være tilstede og ikke alltid skulle hige etter noe mer. Jeg har allerede det jeg trenger akkurat her og nå. 

 

Viktigheten av pusten har jeg fått erfare de seneste årene, hvor stor effekt pusten har på min mentale helse og kropp. Nå skal jeg aldri mer droppe pusteøvelser og bare gjøre asanas.

 

Jeg elsker hatha yoga! Det at den er ufiltrert og ikke gjort noe med. Ivaretatt alt med hele yogasystemet fra India pakket inn i en skjønn og deilig time. Jeg er ydmyk og takknemlig for å ha funnet yoga. Da er man evig student og hvor man blir bevisst på å handle bedre som menneske, være et godt medmenneske og tenke på omverden.

 

Jeg har tatt Yin Yoga modul 1- Grunnutdannelse yinyoga (40 timer) med Magdalena Mecweld.

Jeg tok min TTC (200 timer) på Tønsberg yoga i 2021 og det var en fantastisk opplevelse og utdanning. Jeg er sterkere, tryggere enn hva jeg trodde og nå tør jeg å gjøre det jeg virkelig vil, som er å dele hvor fantastisk yoga er.

ronja

Vikar

Mitt navn er Ronja,

Jeg er utdannet helsefagarbeider og har alltid likt og jobbe med mennesker. Jeg har alltid vært tiltrukket av Yoga, men det skulle ta mange år før jeg tok det skrittet å virkelig gå inn for å prøve å integrere dette i livet.

Januar 2019 tok jeg kontakt med Nina på Tønsberg Yoga og meldte meg på Yoga Basic Nybegynnerkurs. Endelig kjente jeg at skuldrene senket seg og jeg fikk ro i kroppen, samtidig som jeg følte jeg fikk bruke kroppen fysisk. Samme høst dro jeg til India og prøvde ut Asthanga Yoga. På denne turen lærte jeg mye om yogaens hjemland og om selvdisiplin. Her fikk jeg også en innføring i yogafilosofi, bla Bhagavad Gita. Når jeg kom hjem fra India, begynte jeg på Yogalærer-utdanningen på Tønsberg Yoga. Jeg føler dette har blitt et vendepunkt i livet mitt. Dette gjorde at jeg forsto Yoga mer og jeg forsto viktigheten av å hele tiden prøve å integrere dette systemet i hverdagen min. Da kjente jeg også at Sivananda Yoga var riktig for meg. Det er en holistisk praksis, som tar for seg hele deg som vesen, kropp, sinn og sjel. Det er en måte og leve på, også utenfor matta, og tar tar for seg det mentale – de fysiske og det spirituelle – og dette dekker alle de tingene jeg har søkt etter hele livet mitt.

Jeg kjenner dette bygger meg opp både fysisk og psykisk, noe jeg er veldig takknemlig for. Jeg er også veldig takknemlig for at jeg nå har fått muligheten til å formidle Yoga på Tønsberg Yoga – med en fast Dropin-time i uken. Jeg føler at det er en gave jeg har fått. Jeg er også Karma Yogini her på Tønsberg Yoga – hjelper til med alt som måtte trengs.Mi

jeanette

Vikar

Mitt første møte med yoga var med en bok jeg fikk tilsendt fra en bokklubb for over 25 år siden. Nå og da gjorde jeg noen øvelser fra den og siden litt her og der på treningssentere og fra cd-rom og internett. Hele tiden har jeg tenkt at «dette burde jeg jo gjøre mer av, det er nok bra for meg».
Det var ikke før jeg tok intensivkurs hos Nina sommeren 2016 at jeg fikk wow-effekten. Da hadde jeg en skikkelig rufsete periode bak meg mentalt og kroppen sugde til seg alt vi gjorde. Etter dette fikk jeg en mye bedre yogarutine, noe jeg også kjente på kropp og sinn.

Da Nina etterlyste en karma yogi til å hjelpe til med plakater meldte jeg meg. Siden har jeg bidratt med grafiske tjenester til plakater, web og sosiale medier og ikke minst blitt bedre kjent med den herlige gjengen her på TBY! Et eller annet sted på veien begynte jeg å vurdere å ta yogaen et steg videre, å bli yogalærer jeg også.

Sommeren 2019 dro jeg til Frankrike og tok TTC (Yoga Teacher Training Course RYT 200) ved Sivananda Yoga Vedanta Ashram i Frankrike. Det var varmt, det var intenst og veldig givende. Jeg var utrolig stolt over at jeg klarte det, og jeg er stolt og ydmyk over å få kunne undervise yoga videre.
Dere finner meg på Tønsberg Yoga som vikar ved behov eller i Høyjord, der jeg bor. Der driver jeg HØYoga – Yoga i Høyjord under Yoganette.no.
Jeg går med en konstant følelse av å ha en perle inni meg. Perlen er yoga!

anandi

Vikar

Anandi er coach og yogalærer. Hun har Sivananda yoga lærer utdanning (RYS 200) fra India, meditasjonskurs fra Chopra Senteret i USA, fordypning i bevisst tilstedeværelse – mindfulness, NLP Practioner Coach og iRest Yoga Nidra, Level 1. For Anandi er yoga blitt en livsstil, inkludert meditasjon og kosthold, noe som gjør at hun er friskere og gladere, sover bedre, har mer overskudd og finner mer ro og kjernen i hvem hun er. Hun synes det er fantastisk å dele den magiske yoga visdommen til andre, og holder nå på å fordype seg i iRest Yoga Nidra. Anandi (Anne) er også utdannet bioingeniør, har master i strategi og kunnskapsledelse og doktorgrad i bedriftsøkonomi, og jobber til daglig som professor på Høgskolen i Sørøst-Norge. Hun har både Drop-In timer og kurs hos oss.