fbpx

Om oss

Her på Tønsberg Yoga vil du møte flere erfarne og dedikerte yogalærere med stor kjærlighet for yoga. Alle våre yoga lærere har godkjent sertifisering – for din trygghet.

nina nirvani

Lærer

Jeg er eier og Yogalærer på Tønsberg Yoga. Hatt dette som det daglige «yrke» siden 2011.

Jeg kom først i kontakt med Yoga for over 18 år siden, men startet «ordentlig» med yoga da jeg tok TTC (Yoga Lærer utdanning) i India i 2011. Dette var springbrettet til mange flere kurs og fordypninger både i Europa og India de neste årene. Jeg er langt fra ferdig – jeg har skjønt at Yoga er Livet, og en livslang skole.

Yoga er for meg en måte å leve på, fysisk, mentalt og spirituelt. Å hele tiden integrere den yogiske livstilen, med tankesett, kosthold og disiplin mest mulig. Jeg har mottatt en gave og føler en sterk dedikasjon i både egenpraksis, men også i å bruke min rolle å dele dette klassiske, holistiske Yoga systemet, til flest mulig. 

Av egen erfaring og etter årevis med angst og depresjon, fysiske nakke og ryggplager, så vet jeg at dette systemet virker! Å dele yoga er noe av det mest berikende jeg har vært borti i livet.

IDA

Lærer

Ida har drevet med yoga siden 2007, og var ferdig utdannet Hatha yoga-lærer ved Tønsberg Yoga i 2020. Hun praktiserer og underviser helhetlig klassisk Hatha og Sivananda Yoga.

Med helhetlig yoga mener Ida at yoga er så mye mer enn fysisk trening. Yoga kan være å trene hardt eller strekke mykt, meditere og gjøre helsebringende pusteøvelser.

Men yoga kan også være å gjøre en god gjerning, forberede og spise et nydelig måltid, toleranse og gode holdninger. Yoga kan være en livsstil.

Det er hele dette yoga-universet Ida gleder seg til å dele med deg.

Og så skal vi ha det gøy!

Yoga gjør deg glad!

For Ida er det viktig å formidle at yoga er for alle. Alle har forskjellig grunn til at de har lyst å begynne med yoga. Og alle grunner er like bra og viktige.

Ida er utdannet sosialantropolog ved Universitetet i Oslo (2004), og har erfaring fra veiledning og coaching.

AMALIE

Lærer

Amalie har drevet med Yoga siden 2019, og ble ferdig utdannet hatha Yoga lærer ved Tønsberg yoga i 2020. Og nå underviser hun sivananda inspirert hatha Yoga her. I 2019 bestemte jeg meg for å reise til India på Yoga retreat i 2 uker, dette var mitt første møte med Yoga verdenen og jeg ble bitt av Yoga basillen. Jeg fortsatte å praktisere litt Yoga etter jeg kom hjem igjen og ettervert ble jeg klar for å ta praksisen et steg videre og fikk muligheten til å starte ttc hos Tønsberg yoga. Originalt var ikke planen å undervise i Yoga, jeg ønsket bare å få integrert helhetlig Yoga inn i hverdagen og få en større forståelse. Yoga har vært min redning, det er ingen tvil om at Yoga hjelper på kropp og sinn, og jeg ønsker å spre dette budskapet videre.

REBEKA

Lærer

Rebeka har praktisert yoga i over 15 år og hadde sitt første møte med yoga da hun bodde i India. Hun var så heldig å bo mange år i yogas fødested og fikk en dyp innsikt i både de fysiske og mentale prinsippene til yoga.

Rebeka er utdannet i både Sivananda yoga ved Tønsberg yoga og gravid yoga ved Blooma prenatal yoga. 

Yoga for henne er en fantatisk måte å komme i kontakt med kropp, sinn og sjel – noe vi prioritere altfor lite i en hektisk hverdag. Yoga er en viktig del av livet for Rebeka, og hun elsker å dele interessen med andre. Timene hennes er preget av både godt humør og fokus på å finne tilbake til den naturlig roen som ligger i oss alle.

Rebecca

Vikar

Jeg startet på Tønsberg yoga i 2014 hos Nina og ble hektet fra første stund. Yoga timene hjalp meg og gav meg så mye, så her kom muligheten for å gjøre litt karma yoga på Tønsberg yoga. Mitt unge voksne liv har jeg mange år vært kronisk syk og yogaen har vært mitt lyspunkt. Jeg kunne alltid komme å hvile, puste og være tilstede uansett hvilken form man er i og lade batteriene og få en mental pause. Yogaen bygget meg opp sakte men sikkert, bit for bit. Yogaen er et sterkt verktøy for å oppnå balanse i kropp og sinn og ikke minst der ute i livet. Yogaen har gitt meg ny innsikt og perspektiv på livet og at det jeg trodde var viktig før er ikke det viktigste. Det viktigste er å puste, stoppe opp og være tilstede og ikke alltid skulle hige etter noe mer. Jeg har allerede det jeg trenger akkurat her og nå. 

 

Viktigheten av pusten har jeg fått erfare de seneste årene, hvor stor effekt pusten har på min mentale helse og kropp. Nå skal jeg aldri mer droppe pusteøvelser og bare gjøre asanas.

 

Jeg elsker hatha yoga! Det at den er ufiltrert og ikke gjort noe med. Ivaretatt alt med hele yogasystemet fra India pakket inn i en skjønn og deilig time. Jeg er ydmyk og takknemlig for å ha funnet yoga. Da er man evig student og hvor man blir bevisst på å handle bedre som menneske, være et godt medmenneske og tenke på omverden.

 

Jeg har tatt Yin Yoga modul 1- Grunnutdannelse yinyoga (40 timer) med Magdalena Mecweld.

Jeg tok min TTC (200 timer) på Tønsberg yoga i 2021 og det var en fantastisk opplevelse og utdanning. Jeg er sterkere, tryggere enn hva jeg trodde og nå tør jeg å gjøre det jeg virkelig vil, som er å dele hvor fantastisk yoga er.

Line

Vikar

Mitt første møte med autentisk Hatayoga var på Tønsberg Yogasenter i 2016. Det som fasinerte meg i praksisen var kombinasjonen av det fysiske, mentale og det spirituelle. Gjennom yogaen har jeg funnet min vei for å opprettholde balanse og jobbe med vekst og utvikling. På yogamatta kan jeg bevege, strekke, styrke og slappe av i kroppen, samtidig som jeg kan komme i kontakt med den dypere meningen om hvem jeg er. 

 

Jeg har alltid vært interessert i bevegelse, idrett og fysisk aktivitet og våren 2023 tok jeg yogautdannelse hos Nina. Jeg har bakgrunn fra toppidrett og har vært flere ganger norgesmester i Rytmisk gymnastikk og har bl.a. representert Norge i flere internasjonale konkurranser som VM, EM og World Cup. Jeg har jobbet som trener i gym og turn for store og små i mange år, og målet med trening og bevegelse er at det skal være gøy.


Til daglig jobber jeg med bl.a. veiledning og ledelse og har med meg yogaen i møte med andre mennesker. Min filosofi er at alle kan mestre yoga, det finnes ikke noe rett eller galt i en asanaspraksis; bare det som er rett for deg, din kropp og ditt sinn. Jeg ønsker at ditt møte på matten skal være et pusterom og et rom hvor du kan møte deg selv akkurat der du er i dag.

Helene

Vikar

Mitt møte med yoga startet i 2017 da jeg endelig fikk meldt meg på en introkurs i hatha yoga. Fra første stund var jeg hektet. Etterhvert prøvde mange forskjellige yogastiler, og i 2020 tok jeg min yogalærerutdannelse i Ashtanga vinyasa Yoga ved HiYoga i Oslo. Etter graviditet og barsel var det  vanskelig for meg å komme tilbake til yoga praksisen. Helt til jeg i januar 2023 kom til Tønsberg Yoga og fant Sivananda Yoga. Den myke, men også styrkende tilnærmingen føltes helt riktig for kroppen og det føltes ut som jeg var kommet hjem. Yoga gir meg mer tilstedeværelse, jorder meg, roer meg ned, gir mer energi og  åpner meg også opp for en åndelig reise og følelsen av at det er noe mer. Den gjør meg rett og slett til et bedre og gladere menneske.

 

I dag formidler jeg og praktiserer Sivananda Hatha Yoga slik jeg har lært det på Tønsberg yoga og du treffer meg som vikar på forskjellige timer framover

anandi

Vikar

Anandi er coach og yogalærer. Hun har Sivananda yoga lærer utdanning (RYS 200) fra India, meditasjonskurs fra Chopra Senteret i USA, fordypning i bevisst tilstedeværelse – mindfulness, NLP Practioner Coach og iRest Yoga Nidra, Level 1. For Anandi er yoga blitt en livsstil, inkludert meditasjon og kosthold, noe som gjør at hun er friskere og gladere, sover bedre, har mer overskudd og finner mer ro og kjernen i hvem hun er. Hun synes det er fantastisk å dele den magiske yoga visdommen til andre, og holder nå på å fordype seg i iRest Yoga Nidra. Anandi (Anne) er også utdannet bioingeniør, har master i strategi og kunnskapsledelse og doktorgrad i bedriftsøkonomi, og jobber til daglig som professor på Høgskolen i Sørøst-Norge. Hun hjelper til med administrativt arbeid på Tønsberg Yoga og i undervisning på Yogalærerutdanningen.

jeanette

Vikar

Mitt første møte med yoga var med en bok jeg fikk tilsendt fra en bokklubb for over 25 år siden. Nå og da gjorde jeg noen øvelser fra den og siden litt her og der på treningssentere og fra cd-rom og internett. Hele tiden har jeg tenkt at «dette burde jeg jo gjøre mer av, det er nok bra for meg».

Det var ikke før jeg tok intensivkurs hos Nina sommeren 2016 at jeg fikk wow-effekten. Da hadde jeg en skikkelig rufsete periode bak meg mentalt og kroppen sugde til seg alt vi gjorde. Etter dette fikk jeg en mye bedre yogarutine, noe jeg også kjente på kropp og sinn.

Da Nina etterlyste en karma yogi til å hjelpe til med plakater meldte jeg meg. Siden har jeg bidratt med grafiske tjenester til plakater, web og sosiale medier og ikke minst blitt bedre kjent med den herlige gjengen her på TBY! Et eller annet sted på veien begynte jeg å vurdere å ta yogaen et steg videre, å bli yogalærer jeg også.

Sommeren 2019 dro jeg til Frankrike og tok TTC (Yoga Teacher Training Course RYT 200) ved Sivananda Yoga Vedanta Ashram i Frankrike. Det var varmt, det var intenst og veldig givende. Jeg var utrolig stolt over at jeg klarte det, og jeg er stolt og ydmyk over å få kunne undervise yoga videre.

Dere finner meg på Tønsberg Yoga som vikar ved behov eller i Høyjord, der jeg bor. Der driver jeg HØYoga – Yoga i Høyjord under Yoganette.no.

Jeg går med en konstant følelse av å ha en perle inni meg. Perlen er yoga!