fbpx

Kurset som som får deg på rett spor!

Yoga har eksplodert i Vesten, ikke så rart, i et samfunn så avkoblet det naturlige - at det naturlige tvinger seg frem!

Autentisk og klassisk orientert Hatha yoga

Kurset er basert på autentisk og klassisk orientert Hatha yoga – inspirert av den globale og solide Sivananda-tradisjonen. Utdanningen gjennomføres av dedikerte og erfarne senior lærere. Nina (Nirvani) Nesheim, en yogini, som «walks her talks» og to mannlige Swamièr (munker), Prem Sadasivananda og Swami Kashi. Sammen har de tre bred kunnskap, innsikt og erfaring i feltet Yoga. Lærerne kommer fra inn- og utland og kurset vil derfor undervises på både norsk og engelsk, men hovedsaklig norsk.

 • Kurset er for både deg som har lyst å jobbe som yogalærer, eller ikke!
 • For deg som ønsker dyptgående selvutvikling!
 • Kurset for deg som ønsker å fordype deg i Yogafilosofien – og hvordan den hjelper oss!
 • For deg som vil investere i egen helse! 
 • Kurset for deg som vil ta din yogapraksis til et nytt nivå!

Østens visdom og filosofi

Utdanningen er bygget rundt en helhetlig forståelse av yoga og livet. Du lærer hvorfor og hvordan integrere yoga gjennom både kunnskap og selvdisiplin. Da er det lettere å få dette integrert i hverdagen – som vil føre deg til direkte erfaring av hva Yoga egentlig èr! Kurset har også fokus på hvordan man bør dele yoga videre til andre – som en autentisk og troverdig yogalærer.

Yoga som livsstil

Yoga er en måte å øke forståelsen og dermed strukturere livet sitt på – til fordel for en selv òg også de rundt seg. For å utvikle seg til en god yogalærer er det essensielt at man selv streber etter å følge de yogiske retningslinjer, i handling, tanke og tale.  Målet med kurset er å gi eleven en bredere forståelse av yoga, gjennom direkte erfaring, selvdisiplin i egenpraksis – òg en dypere kunnskap. Dette vil gi deg dyp sinns ro, tillit til livet, indre glede, sunnere kropp – og ikke minst økt selvinnsikt. 

Yogateknikker

Yogateknikker som asana (stødige stillinger), pranayama (pusteteknikker), chanting av mantra (lyd-vibrasjoner), filosofi, meditasjon, kriyas (renselse), ritualer, seremonier, dybdeavspenning og mye annen relevant praksis òg teori – er alle naturlige elementer i gjennomføringen av kurset. Kurset gir erfaring og innsikt som vil være din viktige støttepartner og vare livet ut. 

Ta din yogapraksis til et dypere nivå

Bestått eksamen, sammen med innleveringer og evne til integrering av systemet i egen hverdag, vil gi et bestått kursbevis for et velykket gjennomført 200 timers yogalærerutdanning. Kurset krever ingen forkunnskap i Yoga, men ønske og evne i selvdisiplin. Kurset har høyt nivå og er basert på internasjonal og globalt anvendt standard. Skal du forstå Yoga – må du leve Yoga, det gjør vi denne perioden. Ikke regn med å få tid til noe annet disse dagene.

Pris: Earlybird rabatt innen 30/9: 32.500Kr. Ordinær pris: 36.000Kr

Kurset har tre samlinger, fra kl 06.00 – 21.30

 • 26. februar – 2. mars
 • 26. mars – 30. mars
 • 28 april – 4. mai 

 

Få mer informasjon om utdanningen. Fyll ut nedenstående skjema og du får tilsendt informasjon.

Alt dette lærer du

5 hovedpunkter i yoga

✔️ Asana (yogastillinger. Utførelse og fordeler

✔️ Pranayama (pusteøvelser). Utførelse og fordeler.

✔️Avspenning. Utførelse og fordeler.

✔️Meditasjon. Utførelse og fordeler.

✔️Yogisk kosthold. Hvordan og hvorfor.

I tillegg lærer du

✔️ Din personlige yogapraksis. Å fremme den yogiske disiplinen i hverdagen.

✔️ Å undervise yoga til andre.

✔️ Sekvensene og hvordan tilpasse den til eleven

 

Læringsmål som yogalærer

✔️ Surya Namaskar (Solhilsen)

✔️ Nybegynnerklasser / kurs

✔️ Dropin klasse

✔️ Meditasjon

✔️ Mantra

Filosofi

✔️Yoga Sutras

✔️ Bhagavad Gita

✔️ Vedanta & Sankhya

✔️ Sadhana

✔️ Yogaens fire hovedgrener

✔️ Karma, Chakra-system, prana, mudas og bandhas

 

Anatomi, chanting og mantras

✔️ Anatomi, å forstå den grunnleggende fysiske kroppen og yogapraksisens påvirkning.

✔️ Chanting / Mantras. Vi lærer og bruke mantraer. For eksempel hvordan man starter og avslutter hver klasse.

✔️ Vi vil ha daglige Satsang (spiritual gatherings) under samlingene våre og det forventes også at elever deltar på disse. Dette er en viktig del av selvdisiplin og Bhakti yoga. 

 

Tidligere elever

«Jeg meldte meg på kurset fordi det virket som om dette kurset skilte seg ut fra andre kurs jeg hadde sett på. Jeg oppdaget fort at dette var ekte og autentisk. Det kjentes på kroppen og jeg følte jeg kom i mye dypere kontakt med meg selv. TTC har hjulpet meg til å ta  bedre tak i aspekter ved livet som jeg alltid har slurvet med og som har holdt meg tilbake. Jeg har fått på plass daglige rutiner for yoga og meditasjon, og jeg er nå mye sikrere på min egen fremtreden og hva jeg skal gjøre med livet mitt!»

Charlotte Hagen



«Ønsker du bedre forståelse på hvem du er og hva som er meningen med livet? Vil du ta de riktige valgene, bli mer glad i deg selv og de rundt deg? Få ro i kropp og sinn som varer? Da bør du melde deg på denne utdanningen. Dyktige lærere og formidlings evne på høyt nivå.»
 
Katarzyna Boksa

«Å delta på Tønsberg yoga si yogalærarutdanning er akkurat som dei seier sjølv – eit djuptgåande sjølvutviklingskurs. Før eg deltok på dette praktiserte og underviste eg hatha yoga, men følte at noko mangla. Min førre TTC hadde eit flott fokus på pust og teori, anatomi og yogasekvens, så kvifor kjendest det som om noko mangla? Det fekk eg svar på ved å delta på denne utdanninga. Det som mangla var heilheita. Livsstilen. Tankesettet. Ei yogalærarutdanning frå Tønsberg yoga gir deg nettopp dette, alle sidene ved yoga, samt eit system, Sivananda, som gjer det enklare å få på plass ein stødig eigenpraksis (og ikkje minst motivasjonen til å halde på denne sjølvdisiplinen). Dette kurset har gitt meg verktøy for å betre kunne ta vare på meg sjølv, både på og av matta, og det kjennest ut som om eg kjem til å vere Sivanandayogini livet ut.»


Elise Brandsvik Skeide

Lærere



Nina Nirvani Nesheim

Nina Nirvani Nesheim er eier av Tønsberg Yoga og har siden åpning for snart 10 år siden et brennende ønske om at flere skal oppdage Yoga – som en mulighet for å utvikle seg i positiv retning. Bort fra stress, indre uro, vondter, plager og livstilsykdommer, angst og depresjon – men heller ved bruk av Yoga, erfare at nøkkelen til det gode, harmoniske liv, den er nærmere enn du tror, og at du sitter selv på nøkkelen, det gjelder bare å treffe de riktige «nøkkelhull». Nina Narayani har tilegnet seg enormt mye kunnskap gjennom sin dype dedikasjon til systemet ved å hele tiden etterstrebe å leve dette fullt ut. Hun har også hentet mye kunnskap gjennom sine årelange studier og sine mange mange reiser til Yoga Ashrams i utland.  Også gjennom tett oppfølging og nær kontakt med sine lærere over flere år har satt sine spor, men også gjennom sin egen iver i å etterstrebe å dele kunnskapen så mye som mulig til andre som søker forbedret livstil, som treningsform, for selvutvikling, for ro eller for spirituell utvikling. For henne er det en selvfølge å skulle holde på tradisjonen og å fortsette å videreformidle den holistiske Yoga, slik at flere kan kan erfare kraften i Yogasystemet fra den klassiske, gamle skole. Dette, sammen med hennes egen erfaring ved bruk av Yoga er selve grunnstammen i hennes troverdige og inspirerende måte å videreformidle Yoga på.



Prem Sadasivananda

Prem Sadasivananda er en direkte disippel av Swami Vishnudevananda, som igjen er disippelen til den verdenskjente Yogien fra Rishikesh, India, Swami Sivananda. Prem Sadasivananda er også en lærd i Vedantisk filosofi(yogafilosofi), hinduistiske skrifter og sanskrit, og er kjent for sine livlige og humoristiske forelesninger, lettfattelig undervisningsstil og sin unike evne til å bringe de eldgamle yogiske skrifter og tekster til livs i den moderne verden. Prem Sadasivanandas spirituelle reise begynte som sannyasin (munk) i 24 år i Sivananda-organisasjonens mange Ashram verden over, hvor han blant annet da underviste mye på deres grunnlegende og avanserte Yogalærerutdanninger. Prem Sadasivananda er både musiker og forfatter, og har skrevet bøker som; Open Your Heart To Love, en spirituell inspirasjonsbok om kjærlighet, Empower Your Life, en selvutvilingsbok og flere CDer med chanting og spirituell musikk. Han holder idag live samtaler og webinarer, har daglige online forelesninger og har elever over hele verden. For mer info kan du besøke hjemmesiden hans vi denne linken: https://www.prem-sadasivananda.com



Kashi Muktananda

Kashi bor i Himalaya i India og har tidligere bodd på flere Sivananda Ashram de siste 20 årene. Han lærte sanskrit, hindi og Vedanta-filosofi fra guruen sin, Swami Chaitanyananda i Uttarkashi, en direkte disippel av Swami Sivananda. Hans jordnære tilnærming og vestlige natur gjør ham til en ideell bro mellom den gamle yogiske læren og det vestlig publikum. Han underviser med stor kunnskap og insprasjon og får de tyngste skrifter til å bli både lettfattelige og svært så inspirerende. For mer info kan du besøke hjemmesiden hans heartpilgrim.org

Er du klar for en indre reise som gir deg sinnsro og økt livskvalitet?
Fyll ut nedenstående skjema og du får tilsendt informasjon fra oss.

English:

Welcome to a 200h international standard yoga teacher training just one hour away from Oslo.

Tønsberg Yoga now offers an internationally based 200hour Yoga Teacher Training Course, with experienced and international teachers, based on authentic and classic Hatha Yoga with nationally and internationally teachers..

The course focuses on yoga as a whole and a way of life, rather than focusing on the physical aspect alone. Gaining a recognized license to teach yoga is of course a part of the teacher training, but the main objective is to provide tools for you to integrate yoga in your life and thus develop yourself as a humble teacher.

The yogic techniques as asana (postures) pranayama (breathing exercises), chanting of mantras, philosophy, meditation, kriyas, relaxation and more, will all have a natural and included part in our holistic curriculum. The course vil provide you with personal experience and deep insight that can last a lifetime – if you want.

In between the parts you will be issued with  assignments to be completed at home, supported by online lectures. You will also be required to complete teaching sessions, using friends and family as your students and everything will be registered in you Training log. The total time required under tuition is 200 hours.

Venue for the training is Tønsberg Yoga.

This is included:

 • 200 hour professional training
 • Study material
 • T-shirt
 • Diploma as a Yoga teacher
 • Tea, fruit/snack

…but also:

 • Individual follow-up from the teachers under and after the completed course
 • A deepening practice
 • Tools from he yogic wisdom to teach others
 • A lifetime experience

A passed course and exam will provide you a diploma with completed 200hour Yoga Teacher Training Course based on international and global standard.

In our gatherings we will have satsangs, lectures, workshops, two yogaclasses, inspiring talks, nature walks, meditation practice and we offer two daily deliciously Yogic(vegetarian)meals, made at by our own Yogic chefs this can be preordered for ekstra cost;

 • Meal first gathering(5 days):  2000kr
 • Meal second gathering(5 days):  2000kr
 • Meal third gathering(7 days): 2990kr

For more information:
Email: post@tonsbergyoga.no
Mobile: 00 47 40 49 08 76 (Nina)