fbpx

Yoga og ayurveda: Oppgrader hverdagen

På grunn av corona er det utsatt inntil videre, håper å ta det opp igjen til høsten! – Bli med Nina og Dr. Shruti når vi skal forstå og lære oss selv bedre å kjenne med Yoga, Ayurveda og utrensende ayurvedisk lunch! Dette blir en Vårens -detox boost! 

Yoga & Ayurveda = Sant   

Lørdag 9. Mai Kl 08.30 – 13.30 (inkl lunch)

Ayurveda er VIRKELIG spennende!

«Ayurveda, hva er nå det» tenker du kanskje? Du har kanskje hørt begrepet men ikke helt sikker på hva det betyr. Yoga & Ayurveda er som hånd i hanske – de hører sammen!

Yoga er det praktiske aspektet, hvordan holde kropp og sinn, sunn, sterk, avslappet og i harmoni. Ayurveda handler om hvordan livet og livstil kan forhindre og eller, behandle sykdommer (asanas alene kan ikke gjøre det) – systemet handler om å finne din livstil, tilpasset din kroppstype og din personlighet. En Ayurvedisk konsultasjon kan fortelle deg hvordan holde deg frisk og i balanse, ved måten du lever hverdagen din på. Ayurveda kan fortelle deg hvorfor akkurat du bør sove åtte timer, mens en annen bør sove seks timer, hvorfor du kan spise løk, mens en annen bør holde seg unna.

Ayurveda (språk: Sanskrit) betyr «vitenskap om livet», og er verdens eldste helhetlige helsesystem, som får større og større inpass i Vesten. Systemet behandler ikke bare symptomene, men går helt tilbake å finner selve årsaken til symptomene. Systemet spenner seg fra områder som: medisinsk behandling, alt fra psykologi, kirurgi, pediatri (barnesykdommer), geriatri (sykdommer hos eldre). Systemet kan hjelpe deg med alt fra dine sykdommer, smerter, søvn, fordøyelse, angst, depresjon, rastløshet, eksem osv, det kan hjelpe deg med å finne en en hverdag som passer deg. Kanskje mye kan løses bare ved å få vite hva du bør spise og drikke, når du bør stå opp og hva du bør holde deg unna.

Det er tre kroppstyper (dosha) i Ayurveda; Vata, Pitta eller Kapha, man har en primær dosha. Ved å stille din dosha i en konsultasjon, kan du lettere finne ut hvorfor du har plager, hvorfor dine plager vedvarer, selv etter utallige kurer og behandlere og hva du kan gjøre for å bli kvitt disse. Kanskje det rett og slett er så enkelt som ditt søvnmønster eller noe i kostholdet som holder systemet ditt i ubalanse.

Finn din dosha, så kan Ayurveda hjelpe å finne selve årsaken for din disharmoni, så kan det at små justeringer i hverdagen din, gjør at du opplever at tidligere plager og disharmoni forsvinner, som heller blir erstattet med en smertefri hvrdag, fyllt av harmoni, tilfredshet, glede og apetitt på livet.

NinaNirvani og Dr.Shruti setter opp en en inspirerende Lørdag med Yoga, Ayurveda og en lett, utrensende/detox lunch, som vår fantastiske veganske kokk Tina Ananda skal stå for  – oppskrift på lunchen følger med – bli med for en kickstart på en bedre sommer, ved å finne DIN hverdag!

BIO Dr.Shruti: Nå kan du få en ayurvedisk helsesjekk med Dr.Shruti Bhatia som er spesialist i Ayurveda med 7½ års studietid ved Universitetet i Dehli, India.

Hun har 15 års erfaring med praksis i Ayurveda, har en praksis i Oslo-området og reiser regelmessig til Bergen, Stavanger, Trondheim Kristiansand og kommer nå til Tønsberg igjen. Nærheten til Oslo gjør det også mulig å få oppfølging i ukene og månedene etter konsultasjonen. Hun er medlem av Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon og Maharishi Ayurvada Oslo  har samarbeidet med Shruti siden august 2016 og får stadig veldig gode tilbakemeldinger fra dem som har vært hos henne. Hun snakker engelsk og norsk.

Program:

Yoga: NinaNirvani har satt opp en to timers yogaklasse som har fokus på hvilke stillinger og teknikker som passer spesielt bra for de forskjellige Dosha/kroppstypene – og hvorfor.

Ayurveda: Dr.Shruti vil forelese oss i Ayurveda, hjelpe oss å forstå systemet og hvordan det kan hjelpe oss, her er det også rom for alle typer spørsmål. 

  • 08.30 – 10.30 Yoga (Nina)
  • 11.00 – 12.30: Ayurveda – DITT liv! (Dr.Shruti)
  • 12.30 – 13.30 Ayurvedisk Detox Lunch – oppskrift følger med! (Ananda)

Pris: 590 kr. Påmelding i timeplan snart klar!

Det vil det være mulig å bestille konsultasjon hos Dr. Shruti denne dagen. Opplev en bedre sommer ved å finne ut din dosha/kroppstype! 

  • 25 minutter 550 kr
  • 50 minutter 950 kr

Det vil være mulig å sette seg opp på konsultasjon hver hele og halve time fra kl 10.00 – 19.30 

For spørsmål og booking:

Tlf: 40 49 08 76 (Nina)

Mail: post@tonsbergyoga.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *